загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Експерт: Жодна з політичних сил не зможе зробити з пенсійної системи квітучий сад

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Я не вірю в те, що будь-яка політична сила, коли прийде до влади одразу зробить з пенсійної системи квітучий сад. Для цього потрібна цілеспрямована політика, яка реалізується десятиліттями.

Про це в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» заявив експерт з пенсійних питань Віктор Колбун.

«Я не розумію, чому питанню оподаткування пенсій надають такого великого значення. По перше, зміни про оподаткування приймалися законами про державний бюджет і за них також голосував Опозиційний блок. Не потрібно додатково вносити в законодавство зміни щодо скасування оподаткування пенсій, бо втрачає чинність старий закон про держбюджет. Максимум про що може йти мова це про ті роки, в які було оподаткування», – розповів пан Колбун.

За словами експерта, визнання норми про стягнення податку з пенсій неконституційною відбулось сьогодні, а закон не має зворотної сили, тому тут немає серйозних юридичних наслідків.

«Це більше політичний трюк, політичний привід поговорити. Шансів щоб відсудити немає, бо закон немає зворотної сили», – відзначив Віктор Колбун.

Водночас, гість програми звернув увагу, що жодна політична політична сила, яка за роки незалежності приходила до влади, повністю не виконувала своїх обіцянок.

«Тому я не вірю в те, що будь-хто, Опозиційний блок чи ще якась політична сила коли прийде до влади в пенсійній системі виростить квітучий сад. Це неможливо зробити 1-5 років. Потрібна цілеспрямована політика, яка реалізується десятиліттями», – констатував Віктор Колбун. 

Насторожує й те, що з 2019 року для всіх, у кого низький розмір пенсій, планують ввести певний штучний механізм збільшення розміру пенсій. Але у солідарній системі розподіл коштів повинен відповідати тому, яким був реальний внесок. 

Віктор Колбун звернув увагу на те, що у такій ініціативі Міністра соціальної політики є певний «підводний камінь».

«Зокрема, насторожує те, що з 2019 року для всіх, у кого низький розмір пенсій, панують ввести певний штучний механізм збільшення розміру пенсій. Але у солідарній системі розподіл коштів повинен відповідати тому, яким був реальний внесок. Таким чином, якщо ми його порушимо, то це ми зробимо за рахунок інших пенсіонерів і знову постраждає справедливість», – каже експерт.

Тому, якщо говорити про підтримку тих пенсіонерів, які мають низькі пенсії, то, на думку експерта, держава повинна залучати ресурси не із солідарної пенсійної системи та не за рахунок ЄСВ, а з бюджетних коштів.

«От тоді ця підтримка може мати сенс. А відносно того, що вже зараз використовуються бюджетні кошти, я не думаю, що відкриваю вам велику таємницю, але із дефіциту 140 млрд, лише половина є реальним дефіцитом. У нас є ще зобов’язання, тому і реальний дефіцит Пенсійного фонду – 60 млрд, але не 140», – додав Віктор Колбун. 

 

Джерело:
До списку новин