загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Феноменальне зцілення: столітня бабуся з Чернігівщини подолала рак

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Їй сто років, а вона досі читає без окулярів і вражає жагою до життя. Бабуся живе в селі Стольне, що поблизу Чернігова.  На пишні іменини Єфросинії Свистєльник з’їхалось багато гостей. Це і не дивно, адже бабуся має надзвичайно гіллясте родове дерево, жінка виховала п’ятьох дітей і має…

«Десять онуків, 17 правнуків і 5 праправнуків», – донька довгожительки Галина Лісова. Було всього у житті Єфросинії Петрівни. Пережила вона і тяжкі роки війни, голоду, розрухи. Але у розповідях наголошує: завжди рятувала робота. Бабуся все життя пропрацювала в колгоспі на різних роботах. «Різну роботу робила, зазнала всього: і косила, і орала. На моїй пам’яті бригадирів перевернулося десятки два.В жодному наряді не відказувала. Іду, за день не пропаду, хоч і непосильна робота», – довгожителька (100-річна ювілярка) Єфросинія Свистєльник.

У 85 жінка ще жила сама та тримала курей. А до цього утримувала ціле господарство: корів, свиней. Свою молодість бабуся пригадує з усмішкою. Любила Єфросинія Петрівна й розваги: співи та танці до знемоги. «Ніхто мене не перетанцьовував, скільки я танцювала. У материних туфлях, понапихаю шкарпеток, взую, щоб не спадали, і танцюю. Музика заграє влітку біля клубу, а біля хати чутно – і бігом до клубу босі. Там танцюємо, пісок курить вгору», – довгожителька Єфросинія Свистєльник.

Є в біографії Єфросинії Петрівни і вражаючий випадок зцілення від хвороби. Рідні розповідають, десять років тому бабуся важко захворіла, лікарі ставили невтішний діагноз – рак легенів. Утім, одужала вона без лікування.

«Відкашлювалась кров’ю, то в монастир, то молилася за неї, де воно ділося – не знаю, до сих пір живе і все нормально», – дочка довгожительки. І досі Єфросинія Петрівна має надзвичайно кмітливий розум, любить жартувати разом із онуками, от тільки тіло вже не хоче її слухатися. «Оце тільки нога в мене, посадила. Ноги не носять. А так би ще. Та й руки не згинаються, пальці, а так би ще розумом, то й робила б», – довгожителька Єфросинія Свистєльник. Довгожителька ніколи не мала поганих звичок.

Усе життя дотримувалась постів. Секретів довголіття тепер навчає односельчан. «У чому ваш секрет? А вона каже: треба трудитися і молитися»,- сусідка довгожительки Антоніна Калюжна.

Відео можна переглянути тут:

 

Джерело:
До списку новин