загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Запроваджуючи накопичувальну пенсійну систему, потрібно усунути ризики знецінення активів, – нардеп

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У накопичувальній пенсійній системі є певні ризики. Ніхто не може сказати, яким буде курс долара вже через два роки або яким буде рівень інфляції протягом цих двох років. Натомість громадяни, вкладаючи кошти, хочуть повернути щонайменше те, що вклали.

Про це в кулуарах Верховної Ради, відповідаючи на запитання ведучих проекту «Перші про головне. Коментарі», розповів народний депутат України Віктор Пинзеник.

«Давайте пригадаємо, яка головна проблема супроводжує Україну протягом останніх років. Це поганий інвестиційний клімат. Тобто у нас є значні ризики інвестування коштів», – переконує Віктор Пинзеник.

Він зазначив, що накопичувальна пенсійна система теж має стосунок до інвестиційного клімату. Постає просте питання: де в Україні можна безпечно вкласти гроші?

«Мова йде про те, щоб віддати кошти, які громадяни накопичили на пенсії, комусь в управління на 30 років. Через цей час людина хоче щонайменше отримати те, що віддала», – пояснює народний депутат.

Він переконаний, що станом на сьогодні українські банківські депозитні ставки є від'ємними. Це означає, що рівень виплат по них менший, ніж рівень інфляції.

«Це означає, що люди втрачають. Сьогодні є великі ризики інвестицій у реальний сектор економіки. Люди, які відкладали кошти 20-30 років, коли прийдуть їх забирати, у реальному вимірі матимуть їх менше.», – каже народний обранець.

Тому, зазначив він, такі реформи в першу чергу потребують фундаментальних змін для усунення ризиків знецінення пенсійних активів.

«Я не кажу, що накопичувальна система нам не потрібна, але я є прихильником іншої моделі пенсійної системи. Ця система повинна призвести до того, аби люди не втрачали свої кошти. Бо люди віддають десятки мільярдів гривень не собі, і ці гроші мають бути збережені», – підкреслив Віктор Пинзеник.

А у випадку із накопичувальною системою є певні ризики пов'язані, наприклад, з тим, що ніхто не може сказати, яким буде курс долара по відношенню до гривні вже через два роки.

«Чи, можливо, якою буде інфляція протягом цих двох років. Причинами такого явища є дефіцит бюджету. Саме він є одним з головних провокаторів ризиків, які виникають у системі інвестиційного клімату», – переконаний нардеп. 

 

Джерело:
До списку новин