загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Солідарна пенсійна система – це система соціального рабства, – нардеп

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Згідно з солідарною пенсійною системою, скільки громадянин не відраховуватиме коштів, він не буде їх власником. Натомість людина стає власником своїх вкладень при другому, накопичувальному рівні, а у випадку смерті, ці кошти може успадкувати хтось із близьких.

Про це в ефірі «Перших про головне. Коментарі» розповів народний депутат України Роман Семенуха.

«Чи потрібно впроваджувати накопичувальну пенсійну систему? Я вважаю, що без цього просто немає майбутнього. З кожним роком реальна споживча спроможність пенсій падає. Коефіцієнт заміщення, тобто відсоток пенсії від середньої заробітної платні у людей, продовжує зменшуватися», – зазначив Роман Семенуха.

Він переконаний, що надалі ситуація буде лише погіршуватися, адже і демографічна ситуація також на це впливає. А українська нація, на жаль, є «старіючою».

«Ці процеси зміни демографічної моделі України погіршуються в тому числі і через величезну трудову міграцію. У нас є багато людей, які не працюють або працюють не в Україні і створюють не український ВВП», – пояснює нардеп.

Раніше народний депутат України Віктор Пинзеник  говорив про те, де зберігати кошти. На його думку, депозити теж не є гарантією того, що з часом люди отримають те ж саме, що й вкладали.

«По-перше, це не депозити. Нам постійно розказують, що це неможливо, що ми не готові. Розумієте, ситуація з кожним роком погіршується. Коли ж ми будемо готові, коли люди фізично вмирати почнуть?», – запитує народний обранець.

За його словами, безумовно, є питання щодо того, як і де зберігати кошти, хто має бути розпорядником і які мають бути відрахування.

«Ми вважаємо, що не менше 7% мають бути відрахування на другий накопичувальний рівень. Другим питанням є те, хто буде адмініструвати цей процес. Але ще важливіше, куди інвестувати ці кошти і хто виконуватиме функцію регулятора, бо ми не можемо допустити, щоб вкладені кошти знецінювалися», – переконує Роман Семенуха.

Він наголосив, що не можна допускати, щоб ці внески знецінювалися, а ми отримали чергову піраміду, яка «вже була після розвалу Радянського Союзу».

«Звичайно ж ці питання потребують глибокої фахової дискусії, але це не депозити. Я хочу просто звернути увагу, що в жодній країні світу не існує лише солідарної системи. Більше того, варто розуміти, що сьогодні солідарна система – це система соціального рабства», – заявив народний депутат.

Причиною для цього він вважає те, що скільки б громадяни не відраховували внесків, вони не є власниками коштів. Натомість при другому, накопичувальному рівні громадянин є володарем своїх внесків і може спостерігати, що з ними відбувається. 

 

Джерело:
До списку новин