загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

17 березня - Герасим-грачевник, Герасим

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Преподобний Герасим був родом з Лікії (Мала Азія). З юності він відрізнявся благочестям. Прийнявши чернецтво, він у Палестині, у Йордану заснував близько 450 року монастир з суворим статутом. Убога їжа, праця, усамітнення, молитва були постійними супутниками ченців. Кожен мав тільки старий одяг і рогожу, на якій спав. Йдучи з келії, двері не замикали, щоб кожен прийшов міг увійти, відпочити або взяти необхідне. Сам преподобний являв високий взірець подвижництва. До самої смерті у 475 році преподобному Герасиму допомагав у працях лев, який помер на його могилі і був заритий біля гробу святого.

Цей день відзначений також пам'яттю Герасима - першого вологодського чудотворця. Будучи ієромонахом Київської Гнілецкою Успенської обителі, він, наслідуючи подвиги древніх отців, попрямував на Північ Русі і прийшов на річку Вологди, на правому березі якої збудував посад; сам святий жив у дрімучому лісі за Кайсаровым струмком, в хатині. Споруджений був їм також храм Пресвятої Трійці і перший на Півночі монастир Пресвятої Трійці. Помер преподобний в 1178 році.

17 березня іменини: В'ячеслав, Герасим, Данило, Іоасаф.

Народні звичаї та прикмети на 17 березня

Прилітає перша весняна пташка - грак.

Герасим-Грачевник граків пригнав.

Якщо граки прямо на гніздо летять - дружна весна.

Якщо граки сіли в гнізда, то через три тижні можна виходити на посів.

На Гарасима змовами виживають страховину.

Хто на Грачевника в нові личаки узується, у того весь день буде шия скрипіти.

Джерело:
До списку новин