загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Працівникам пропонують самостійно сплачувати податки

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Група народних депутатів виступила з ініціативою змінити процедуру адміністрування ПДФО та ЄСВ шляхом встановлення обов’язку самостійної сплати платником податків цих зобов’язань.

Для цього було розроблено та подано до ВРУ законопроект № 8109.

Водночас, з метою уникнення проблем на початку впровадження цієї норми, у законопроекті передбачено можливість найманого працівника, платника податків цих податкових зобов’язань, на добровільних засадах доручати їх адміністрування своєму роботодавцю, а сама процедура самостійної сплати передбачає необхідність наявності в платника електронного кабінету.

Запропонованим проектом загальне фіскальне навантаження ПДФО + ЄСВ знижується до 25% (10% ПДФО та 15% ЄСВ), що в свою чергу відповідає даним міжнародних досліджень, які свідчать, що для детінізації необхідно щоб співвідношення загальної ставки податків до витрат на ухилення від їх сплати не перевищувало 3 до 1. Таке фіскальне навантаження має привести до процесу детінізації виплат заробітної плати і поступового збільшення надходжень до бюджету та пенсійного й інших соціальних фондів. Законопроектом також передбачено зняття обмеження розміру бази для ЄСВ, що також сприятиме збільшенню надходжень до пенсійного й інших соціальних фондів.

 

Джерело:
До списку новин