загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як жінці перейти на пенсію померлого чоловіка?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

«Нещодавно у мене помер чоловік. Я також отримую пенсію, але вона менша. Чи можу я перейти на чоловікову і які документи для цього потрібні?»

Ніна М., Рівненський район

- Згідно зі ст.. 36 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» пенсія у зв’язку з втратою годувальника призначається непрацездатним членам сім’ї померлого годувальника, які були на його утриманні, за наявності у годувальника на день смерті страхового стажу, який був би необхідний йому для призначення пенсії по 3 групі інвалідності, а у разі смерті пенсіонера або осіб, зазначених у ч.2 ст. 32 вказаного Закону, - незалежно від тривалості страхового стажу. До непрацездатних членів сім’ї відноситься, зокрема, дружина, якщо вона є інвалідом або досягла пенсійного віку.

До заяви про призначення пенсії у зв’язку із втратою годувальника за померлого чоловіка слід надати: паспорт, документи про місце проживання, довідку про склад сім’ї померлого годувальника та копії документів, що засвідчують родинні стосунки члена сім’ї з померлим годувальником; свідоцтво РАЦСу про смерть годувальника; документи про вік померлого годувальника сім’ї при відсутності таких даних у свідоцтві про смерть; документи про стаж померлого годувальника; довідку про заробітну плату за будь – які 60 календарних місяців страхового стажу підряд до 01. 07. 2000 (за умови підтвердження довідки первинними документами); довідку з місця проживання ; довідку податкової адміністрації про присвоєння ідентифікаційного номера померлому годувальнику (подається, якщо особа, що звернулася із заявою про призначення пенсії у зв’язку з втратою годувальника, має такий документ). У разі неможливості надати зазначені вище документи факт перебування на утриманні померлого годувальника встановлюється у судовому порядку.

- Пенсія у зв’язку з втратою годувальника на одного непрацездатного члена сім’ї призначається у розмірі 50% пенсії за віком померлого годувальника. Мінімальний розмір пенсії у зв’язку з втратою годувальника на одного непрацездатного члена сім’ї складає 100% прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян.

 

Джерело:
До списку новин