загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Найбільше пенсії зросли у суддів і прокурорів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Восени минулого року Кабмін прийняв пенсійну реформу та осучаснив пенсії. Аналізуємо, як змінився розмір пенсійних виплат для різних груп пенсіонерів.

Урядова пенсійна реформа та осучаснення пенсій (їх перерахунок в залежності від темпів зростання середньої заробітної плати – VoxConnector) призвели одразу до двох наслідків – підвищення пенсій та скорочення кількості окремих категорій пенсіонерів з січня 2018 року. Втім, зміна пенсійного законодавства не єдиний фактор, який впливає на кількість пенсіонерів – мають значення смертність та міграція.

За даними Пенсійного Фонду, станом на січень 2018 року найбільше скоротилась кількість пенсіонерів-науковців, держслужбовців, військовослужбовців, чорнобильців.

Стало більше пенсіонерів-суддів. При цьому середня пенсія суддів у минулого року зросла найбільше – на 2634 гривні.

На другому місці пенсіонери прокурори – їхня середня пенсія збільшилась на 1153 грн. Найменшу “прибавку” отримали науковці (+110 грн) та окремі категорії пільгових пенсіонерів, чиї пенсії призначені за законом “Про пенсійне забезпечення” (+230 грн).

VoxConnector пропонує ознайомитись з даними Пенсійного фонду про те, як змінились розміри пенсій, і скільки отримують люди похилого віку в різних областях України.

Найбільш чисельна категорія пенсіонерів – ті, що отримують пенсії на загальних засадах, нараховує майже 10,5 млн осіб. Це 89,6% загальної чисельності пенсіонерів. Середній розмір таких пенсій станом на 01.01.2018 становив 2 406,37 грн.

 

Джерело:
До списку новин