загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Мільйони українців отримають пенсію за новою системою

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Кабмін вже запланував до кінця року окрему схему нарахувань.

Українським пенсіонерам скоро нараховуватимуть виплати за новою фінансовою сіткою. Кінцеві суми поки остаточно не визначені, але суть у тому, аби трудовий стаж зіграв у цьому ключову роль. Принаймні, так планує уряд.

Раніше один відпрацьований рік оцінювався у 1,35% від розрахункового заробітку, а зараз - вже в 1%. 

Тобто теоретично українці із зарплатою нижче середньої, але з великим стажем не можуть розраховувати на безбідну старість. Незначні надбавки отримали за останній рік всього 3 мільйона осіб, але ситуацію це кардинально не змінило.

Приміром, якщо ви заробляєте приблизно 6 тисяч гривень на місяць 35 років поспіль, то ваша пенсія після перерахунку складе  менше 1600 гривень  Якщо ж 35 років отримувати мінімальну зарплату, то можна розраховувати тільки на мінімальну пенсію.

В квітні цього року підвищать виплати у першу чергу військовим (50% від належної надбавки), а влітку стартує індексація на 62 гривні для 1 мільйона українців.  Згідно з прийнятим бюджетом, мінімальну пенсію в липні цього року піднімуть з 1373 до 1435 гривень, а в грудні - з 1435 до 1497 гривень. Грудневе підвищення торкнеться близько 10 мільйонів українців.

До кінця 2018-го хочуть запустити також накопичувальну систему, але вона ще на стадії розробки. Експерти попереджають про можливі ризики ідеї – за роки, поки ви будете вкладати гроші на пенсійний рахунок, інфляція практично знищить левову частку заощаджень. Тому поспішати з інвестиціями не радять.

 

Джерело:
До списку новин