загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Законопроект про накопичувальну пенсійну систему необхідно негайно приймати: зволікати з цим процесом немає причин, - Розенко

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Законопроект про накопичувальну систему загальнообов'язкового державного пенсійного страхування, який пройшов профільний комітет Верховної Ради, необхідно прийняти в цілому до середини липня, повідомив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко.

"Його треба негайно ухвалювати в першому читанні. Зволікати з цим процесом немає причин. Бажано б було, щоб перше читання він пройшов якнайшвидше, щоб у другому читанні законопроект був ухвалений до літніх парламентських канікул (останнє засідання восьмої сесії відбудеться 13 липня - ІФ). Оскільки нам необхідно буде близько півроку, щоб відпрацювати всі процеси накопичувальної системи на рівні Пенсійного фонду та недержавних фондів", - сказав П.Розенко.

За його словами, наразі точиться дискусія з питання адміністрування накопичувальної системи або державним Пенсійним фондом, або недержавними.

"Для мене не є принциповим це питання. Якщо будуть голоси виключно за державне пенсійне страхування, саме адміністрування, я повністю підтримую", - додав П.Розенко.

На запитання, чи допускає він залучення міжнародних пенсійних фондів для державного пенсійного страхування, віце-прем'єр України відповів, що жодних обмежень у цьому питанні бути не повинно.

"Можна. Єдине питання - використання коштів цих пенсійних фондів. Воно має бути чітко регламентоване, оскільки питання використання коштів - це питання довіри", - додав П.Розенко.

Як повідомлялося, на початку березня парламентський комітет із питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення рекомендував Верховній Раді прийняти за основу законопроект №6677 про запровадження накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування.

Законопроект, автором якого є група народних депутатів із різних фракцій, пропонує запровадити децентралізовану накопичувальну систему через недержавні пенсійні фонди. Згідно із законопроектом, частина обов'язкових внесків у пенсійну систему має накопичуватися на пенсійних рахунках громадян, які сплачують такі внески. Ці кошти інвестуватимуться в економіку України для одержання інвестиційного доходу і захисту їх від інфляційних процесів.

Міністр соціальної політики України А.Рева вважає, що законопроект про накопичувальну систему загальнообов'язкового державного пенсійного страхування, який пройшов профільний комітет ВР, може бути ухвалений у першому читанні, а потім доопрацьований.

Водночас А.Рева висловився критично щодо ідеї, щоб фондами загальнообов'язкового державного пенсійного страхування були іноземні компанії.

 

Джерело:
До списку новин