загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

SMS пенсіонерам та онлайн-довідки: Пенсійний фонд України почне працювати по-новому

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Фонд отримав нове обладнання, яке дозволить активно розвивати дистанційні сервіси.

Пенсійний фонд (ПФ) України отримав від Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) серверну систему Oracle вартістю мільйон доларів. Свідоцтво про право власності главі ПФ України Олексію Зарудному передала посол США в Україні Марі Йованович.

"Система, насамперед, поліпшить обслуговування пенсіонерів, які зможуть відстежувати свої пенсії у режимі онлайн" – зазначили в Агентстві США з міжнародного розвитку (USAID).

Нове обладнання почне працювати з травня. Воно дозволить підвищити захист даних 42 млн українців, інформація про виплати і стаж яких зберігається в Пенсійному фонді, а також збільшить потужність інформаційної системи Фонду в чотири рази.

"Пенсійна реформа – це не просто зміна формули нарахування пенсій, а й поліпшення якості обслуговування людей. ... Завдяки новому обладнанню, ПФ отримав можливості для більш ефективної та надійної обробки інформації... Вже не треба бігати до інспектора, з'ясовувати, скільки у вас стажу і яка буде пенсія. В об'єднаній системі ви можете зайти до свого кабінету, подивитися всі ці дані і навіть змоделювати свою майбутню пенсію", – зазначив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко.

"Якщо є комп'ютер і доступ до інтернету, то взагалі в ідеалі не потрібно буде звертатись до відділень Пенсійного фонду. Можна буде отримати послуги, не виходячи з дому. Зараз ми в системі ПФ на рівні відділень надаємо понад 30 послуг. Через портал ми зараз надаємо 13 видів послуг. Це пов'язано, зокрема, з тим, що у нас були відсутні такі серверні потужності. Найближчими місяцями, можливо до початку 2019 року, ми плануємо зробити так, щоб на порталі можна було дистанційно отримати весь перелік послуг", – зазначив Зарудний.

Дві послуги планується запустити вже в найближчі 1,5-2 місяці.

"Це SMS-інформування про розмір пенсії та її перерахунок – якщо людина бажає, вона отримуватиме такі повідомлення. Це також робитиметься на новому серверному обладнанні. І другий сервіс, який ми запустимо найближчим часом, – це дистанційне отримання довідок про розмір пенсії, розмір сплачених внесків. Зараз люди для цього приходять до органів ПФ. Людина зможе вдома роздрукувати довідку, там буде QR-код, посилання для підтвердження. І коли людина з цією довідкою звернеться, наприклад, до банку або консульства, там буде можливість перевірити справжність цієї довідки", – пояснив Зарудний.

Крім того, робота нової системи дозволить прискорити процес оформлення пенсій.

 

"За старої системи процес оформлення пенсії займав у середньому 10 днів. Ми хочемо скоротити процес до 15 хвилин", – підкреслив Зарудний.

Також, завдяки електронній системі, досягнута прозорість пенсійних виплат – держава не платить пенсії "мертвим душам", пояснив глава Фонду.

_orig.png_738_orig

"Впевнена, що серверна система надає Пенсійному фонду інструментарій, необхідний для забезпечення ефективності та гнучкості його діяльності, а також надійного захисту даних понад 42 млн громадян України. Вона втілює підтримку американським народом зусиль України в сфері пенсійної реформи", – заявила Йованович.

Олександра Романюк, Ксенія Капустинська

 

Джерело:
До списку новин