загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Нардеп Міщенко: Гройсман пенсійною реформою спонсорує "ДНР" і "ЛНР"

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

70% надбавок після впровадження пенсійної реформи опиняється на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, заявив позафракційний народний депутат Сергій Міщенко, посилаючись на дані Міністерства соціальної політики.

Сьогодні єдиний вихід із ситуації – ухвалення вже зареєстрованих законопроектів, які відновлюють пенсійну справедливість для всієї України. 

Пенсійна реформа вносить розкол у суспільство і сприяє фінансуванню окупованих територій, заявив у Facebook позафракційний народний депутат Сергій Міщенко. Політик повідомив, що дістав дані в Мінсоцполітики і з'ясував, що 70% надбавок отримують жителі окупованих частин Донецької та Луганської областей.

"За інформацією, яку мені надали в Міністерстві соціальної політики, наприклад, у Волинській області надбавки більше тисячі гривень отримали лише 23 тисячі пенсіонерів. Інші 211 тисяч отримали копійки. У Донецькій області більше тисячі гривень отримали 278 тисяч пенсіонерів! У Тернопільській області лише 12 тисяч пенсіонерів отримали достойні надбавки. А 204 тисячі (!!!) – ганебні подачки. У той же час у Луганській області майже 100 тисяч пенсіонерів отримали надбавки від 1000 до 6000 гривень", – написав Міщенко.

Нардеп переконаний, що уряд і особисто прем'єр Володимир Гройсман сьогодні розділили Україну на два сорти: Луганську і Донецьку області, де пенсії підняли на 3–5 тисяч гривень, і всіх інших українців, які отримали мінімальні надбавки.

"Гройсман пенсійною реформою спонсорує "ДНР" і "ЛНР". Уряд безглуздою пенсійною реформою сьогодні не тільки вносить розкол в українське суспільство, а й безпосередньо фінансує окуповані території, – упевнений політик. – Сьогодні єдиний вихід із ситуації – ухвалення вже зареєстрованих законопроектів, які відновлюють пенсійну справедливість для всієї України, а не лише для однієї її частини".

Міщенко після затвердження пенсійної реформи подав до Ради три законопроекти, що пропонують поправки: №7273 – про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення пенсійної справедливості, №7406 – щодо перерахунку пенсій науковим працівникам, журналістам, працівникам органів місцевого самоврядування та іншим категоріям, №8001 – щодо справедливого розміру пенсій для зайнятих на підземних і особливо шкідливих роботах.

3 жовтня 2017 року Верховна Рада схвалила в другому читанні та в цілому урядовий законопроект №6614 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій". Парламент також проголосував за законопроект №6617 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо підвищення пенсій".

За даними Мінсоцполітики, протягом жовтня 2017 року пенсії перерахували для 10,2 млн осіб з урахуванням індивідуальних показників їхнього заробітку і страхового стажу. Середній по Україні розмір доплат становив 560 грн.

 

Джерело:
До списку новин