загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Верховний суд вперше задовольнив позов про виплату пенсії переселенцям

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Після прийняття зразкового рішення і набуття ним законної сили, усі рішення по подібних справах повинні відповідати рішенню Верховного суду.

Верховний суд України задовольнив позов переселенки з Донецька щодо відновлення пенсійного забезпечення.

Як повідомляє благодійний фонд «Право на захист», з позовом до суду звернулася мешканка Донецька, яка переїхала до Бахмутського району.

1 квітня 2017 року їй скасували виплату пенсії на підставі постанови кабміну №365 від 08.06.2016, а саме через «верифікацію за списками СБУ».

Донецький окружний адміністративний суд передав цю справу до Верховного суду як зразкову, тому що на розгляді суду на той час знаходилось більш ніж 200 справ зі схожими ознаками.

Позивач є пенсіонером та отримує пенсію за віком. У зв’язку з проведенням бойових дій та антитерористичної операції в її населеному пункті вона вимушена була покинути своє постійне місце проживання та переїхати до іншого населеного пункту, де стала на облік як внутрішньо переміщена особа. Проте відповідач з 1 квітня 2017 року припинив їй виплату пенсії з підстав, на думку позивача, не передбачених ст. 49 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування». Позивач вважає такі дії протиправними й такими, що порушують її право на пенсійне забезпечення.

Позивач просила Суд визнати неправомірними дії управління ПФУ щодо припинення з 1 квітня 2017 року виплати призначеної за віком пенсії, зобов’язати ПФУ відновити виплату пенсії та допустити негайне виконання рішення суду в частині виплати пенсії у межах суми стягнення за один місяць.

3 травня Верховний суд визнав, що скасування пенсійного забезпечення на підставі «списків СБУ» є незаконним. Верховний Суд задовольнив позов у повному обсязі та встановив судовий контроль за виконанням цього рішення. Так, Суд зобов’язав управління ПФУ подати звіт про виконання судового рішення у місячний строк з дати набрання цим рішенням законної сили.

Відповідно до ч. 3 ст. 291 КАС України суди при вирішенні аналогічних справ мають враховувати правові висновки Верховного Суду у рішенні, ухваленому в зразковій справі.

Таким чином, після прийняття зразкового рішення і набуття ним законної сили усі подібні справи мають бути розглянуті у спрощеному порядку, а рішення по ним повинні відповідати рішенню Верховного суду.

У прес-службі суду додають, що Верховний суд зобов’язав управління Пенсійного фонду України подати звіт про виконання судового рішення у місячний строк з дати набрання цим рішенням законної сили.

Повний текст рішення буде виготовлено протягом п’яти робочих днів.

Нагадаємо, у квітні в  центрі Києва, у районі Верховної Ради, почали з’являтися сітілайти з закликами підтримати законопроект №6692, який забезпечить відновлення виплат пенсій жителям окупованої території Донбасу.

За даними Комітету Верховної Ради з прав людини, всього станом на серпень 2014 року на непідконтрольній території перебувало 1 278,2 тис. пенсіонерів, а станом на кінець 2017 року пенсії не отримують 642,5 тис. осіб.

 

Джерело:
До списку новин