загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Винахідник з Вінниччини зібрав унікальний мобільний шпиталь для військових

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Пенсіонер з Вінниччини зібрав мобільний шпиталь для українських бійців, якому немає аналогів.

Винахідника звати Олег Качуровський. Йому 64 роки і мешкає він у селі Снітків (Мурованокуриловецький район). Ідея створити щось корисне для військових медиків виникла у нього, коли Олег кілька років тому поїхав навідати сина в зоні АТО. Той працював у 61-му військово-польовому шпиталі.

– Тут мікроклімат, кондиціонер, електричне автономне опалення. Він може через дві години змінити місце своєї дислокації, – описує Олег свій винахід.

Для роботи такого шпиталю потрібна команда із максимум 16 людей. Він буде складатися із трьох модулів: доопераційного, операційного та реабілітаційного. Всередині передбачено два операційні столи. За розмірами мобільний шпиталь приблизно відповідатиме однокімнатній квартирі: в розгорнутому вигляді його ширина становить 6х7,5 метрів, висота 2,5 метри, а загальна площа – 36 м2. Час розгортання модулю – близько півтори години.

З виготовленням проектної документації допомагали фахівці Національного університету біоресурсів і природокористування. Випускником цього закладу є і Олег Качуровський.

Над створенням шпиталю Олег працює з 2014 року, на даний момент вже виготовив близько 9 тисяч деталей.

– Ми взяли (приклад – ред.) із прототипів різних країн і почали розробляти свою конструкцію. Спочатку ми зварювали дах, потім підлогу, а потім вже приступили до стін, – описує робочий процес Олег Качуровський.

Винахідник вважає, що найважчим було не збирати деталі докупи, а знаходити кошти і матеріали. Вартість одного такого модулю становить майже 250 тисяч гривень. А додатково ще потрібен автомобіль, який буде цей шпиталь перевозити. Поки що розробники вважають найкращим варіантом КрАЗ, який коштує 50 тисяч доларів.

 

Джерело:
До списку новин