загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як працюватиме нова модель пенсійної реформи. Коментар Нацкомісії з цінних паперів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Нова модель пенсійної реформи передбачає централізацію виключно адміністративних функцій та впровадження інвестиційних портфелів.

Про це повідомив голова Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку Тимур Хромаєв.

"Наша концепція передбачає централізацію виключно адміністративних функцій. Це не означає "одержавлення",  це означає створення одного адміністратора з незалежною наглядовою радою і здійснення обліку учасників в одному місці", - повідомив Хромаєв.

За його словами, така модель допоможе оптимізувати видатки на адміністрування та вирішити проблему "проїдання" пенсійних накопичень. 

Управляти пенсійними накопиченнями будуть Компанія з управління активами, що відповідатимуть певним критеріям. 

"Критерії стосуватимуться якості операційних процесів,  ризик-менеджменту, кваліфікації персоналу (досвід та ділова репутація), прозорої структури власності, контролю за конфліктом інтересів, якості надання послуг, відсутності грубих чи системних порушень законодавства за останні роки", - повідомив голова Нацкомісії.

За результатами відбору доступ до управління пенсійними активами отримає невелика кількість компаній, які матимуть гарну репутацію. 

Учасникам другого рівня планують запропонувати три типи інвестиційних портфелів: консервативний, поміркований, активний.

"У перші роки функціонуватиме лише консервативний портфель – потім з'являться інші. Консервативний портфель складатиметься з більш стабільних інструментів з фіксованою дохідністю, банківських депозитів. Активний - з більш ризикованих інструментів, тих же акцій. На законодавчому рівні ми визначаємо рамки, сам продукт повинні сформувати КУА", - сказав Хромаєв.

"Соціологія говорить про те, що з наближенням до пенсійного віку, учасники поводять себе більш стримано і надають перевагу консервативним продуктам. У деяких країнах існує практика переведення за п’ять років до виходу на пенсію накопичень з ризикованих активів з більшою дохідністю у консервативні - на перший план виходить вже не дохідність, а відповідальність держави та управляючих компаній за збереження внесків", - підсумував він.

 

Джерело:
До списку новин