загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Науковець розповів, як визначити, отруйна перед вами змія чи ні

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Українські фахівці попереджають, що розпочався небезпечний період активізації змій. Уже навіть є перші потерпілі від атак отруйних плазунів у різних регіонах країни. То де саме в Україні перебуває найбільше отруйних плазунів?

"На півдні, зокрема, мова про Миколаївську й Херсонську області, водиться степова гадюка, на півночі й Житомирщині - гадюка Нікольського, а в Карпатах є дуже багато представників гадюки звичайної, - говорить для Експрес-онлайн герпетолог Ігор Бєляков. - Страх перед цими плазунами, звісно, виправданий, але через це нерідко люди вбивають змій, які не є небезпечними, і навіть занесені до Червоної книги".

Загалом є декілька ознак, за якими можна самотужки визначити, чи перед тобою отруйна змія, а чи вуж, мідянка, полоз, які не є небезпечними. Голова гадюки має форму, подібну до трикутника і вона вкрита дрібними лусочками (у неотруйних плазунів голови гладкі). Над очима вони мають такі собі щитки, що нагадують брови, а зрачки - вертикальні (на кшталт кошачого), тоді як в інших змій вони круглі. Ще одна анатомічна цікавинка є в гадюки Нікольського.

Під час укусу її зуб буквально розкладається, наче кишеньковий ножик, його кінчик тонший за голку шприця. В цей же час м'язи стискають залози з отрутою, які знаходяться на голові над очима, і вона по каналу потрапляє до кінчика зуба.  

Загалом же фахівці просять дотримуватись правил безпеки, під час прогулянки на природі, де можуть бути змії, проводьте по траві перед собою палицею. Адже плазуни, відчуваючи присутність людини, намагаються втекти, лише в крайньому разі, у випадку небезпеки, нападають.

Джерело:
До списку новин