загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсіонер з Чугуєва виграв суд у чотирьох місцевих комунальних підприємств

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Правову допомогу пенсіонеру надавала громадська організація «Чугуївська правозахисна група» в рамках проекту «Центр посилення правових можливостей місцевих територіальних громад».

Житель міста Чугуїв Харківської області, пенсіонер Іван Глушко через суд зобов’язав чотири комунальних підприємства оприлюднити інформацію про свою фінансову діяльність. Про це він розповів під час прес-конференції в медіа-центрі «Накипіло». За словами пенсіонера, він не раз звертався до підприємств, щоб дізнатися куди та на що саме спрямовуються комунальні платежі, які оплачують жителі району.

-Я багато разів звертався в комунальне підприємство, щоб уточнити, куди безпосередньо йдуть ті кошти, які ми платимо. Але так мені ніхто не відповів на це питання. Я не одноразово звертався туди. І на цьому справа затихала. Тому я вирішив домогтися свого результату – подав в суд. І суд виніс рішення на мою користь, — розповідає Іван Глушко.

Як зазначив координатор проекту Роман Лихачов, закритою була інформація про закупки, основні витрати, про те, як нараховується зарплата директорам, як формуються тарифи. Завдяки ж позову вся ця звітність КП стала доступною.

-Найголовніше, що рішення суду зобов’язало комунальне підприємство «Чугуївтепло» опублікувати всі ті результати перевірок, які в них були. Комунальне підприємство має опублікувати всі висновки аудиторської служби за останні три роки. Тобто громадяни зможуть, завдяки позову Івана Васильовича, бачити, які були порушення на підприємстві, розкрадалось чи не розкрадалось щось, хто взагалі притягнутий чи не притягнутий до відповідальності, — пояснює Роман Лихачов.

На сьогодні інформацію про свою фінансову діяльність та висновки перевірок повністю опублікувало лише КП «Чугуївтепло». Іще три підприємства оприлюднили такі дані частково.

Довідка. Центр посилення правових можливостей місцевих територіальних громад Печенізького та Чугуївського районів Харківської області працює з січня 2017 року на базі Чугуївської правозахисної групи за підтримки Чугуївського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Центр безпосередньо надає правову інформацію та консультації клієнтам у стаціонарних офісах і під час виїзних прийомів. Якщо ж клієнт і юрист перебувають у різних місцях, в такому випадку надається дистанційне консультування: через письмові звернення, телефон, Skype, консультації електронною поштою та на сторінках соціальних мереж.

 

Джерело:
До списку новин