загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Трійця 2018: що обов'язково потрібно зробити до свята

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

На Трійцю треба всією сім'єю сходити в церкву на службу.

Православні християни відзначають День святої Трійці через 50 днів після Великодня. Звідси і друга назва свята – П'ятидесятниця. У 2018 році церковне свято припадає на 27 травня. 

Що потрібно робити на Трійцю

За день чи два до Трійці влаштовують генеральне прибирання, причому не тільки в будинку, але й у дворі, на городі. Невживані речі викидають, особливо ті, що пов'язані з неприємними подіями.

Напередодні, в Троїцьку батьківську суботу, відвідують цвинтарі та згадують померлих, залишивши частування.

До Трійці будинки і храми прикрашають гілками різних дерев, травою, квітами. Ці молоді рослини символізують процвітання, багатство і продовження життя. На саму Трійцю треба всією сім'єю сходити в церкву на службу. При цьому в цей день нічого не можна просити у Святого Духа, а лише дякувати йому за те, що він є спасителем і вірним захисником людських душ. Після відвідин храму вдома влаштовується святковий обід. Трійця не випадає на пост, тому стіл накривають ситним і багатим.

На Трійцю і прийнято ходити в гості і дарувати подарунки. В день Святого Духа прийнято роздавати убогим всю дрібницю, щоб захистити себе від негараздів і хвороб.

Прикмети на Трійцю

Вважається, що якщо напередодні свята вирвати бур'яни з корінням і увіткнути їх верхівкою в землю, то вони більше не будуть засмічувати ділянку.

На саму Трійцю хорошою прикметою вважається сватання — у давнину говорили, що якщо на Трійцю посватаются, а на Покрову одружаться, то жити подружжя буде довго і щасливо, в любові та злагоді.

Зібрані на Трійцю квіти і трави вважаються цілющими і здатні вилікувати будь-яку недугу. Навіть роса в цей день володіє особливою силою, яка здатна зцілити і додати сил, вірили наші предки. Кажуть, що дощ на зелені свята — до урожаю, теплої погоди і грибів. А ось спекотна погода вважається поганою прикметою — означає, що все літо буде засушливим.

Джерело:
До списку новин