загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Трійця 2018: головні молитви свята

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У неділю, 27 травня, 2018 року православні відзначають свято Святої Трійці. У цьому році він випав на останню неділю весни. Здавна в цей день вперше після Пасхи читається молитва "Царю Небесний". Як стверджують дані священнослужителів, з цього дня ранкові та вечірні молитви починаються з читання Трисвятого. Крім того, читаються молитви пресвятій Трійці і молитва Господня.

МОЛИТВА ДО ПРЕСВЯТОЇ ТРІЙЦІ

Пресвята Тройце, помилуй нас;
Господи, очисти гріхи наша;
Владико, прости беззаконня наша;
Святий, завітай і зціли немочі наша, імен Твого ради.

Господи, помилуй. Господи, помилуй. Господи, помилуй.
Слава Отцю і Сину і Святому духу і нині і повсякчас і на віки віків.

Пояснення:

Ця молитва — прохальна. У ній ми звертаємося спочатку до всіх трьох Осіб разом, а потім до кожної Особи Трійці окремо: до Бога Отця, щоб Він очистив гріхи наші; до Бога Сина, щоб Він простив беззаконня наші; до Бога Духу Святого, щоб Він відвідав і зцілив немочі наші. Слова імен Твого заради відносяться знову до всіх трьох Осіб Святої Трійці разом, як Бог єдиний, то й ім'я у Нього одне, а тому ми говоримо "імен Твого", а не "Імен Твоїх".

ТРИСВЯТЕ

"Святий Боже, Святий Кріпкий, Святий Безсмертний, помилуй нас" (читається тричі, кожен раз - з хресним знаменням і поясним поклоном).

Пояснення:

Цю молитву ми читаємо три рази на честь трьох Осіб Святої Трійці. Її ще називають "Трисвяте", або "Ангельська пісня".

Зазначимо, що християни стали вживати цю молитву після 400 року, коли сильний землетрус в Константинополі зруйнував будинки та селища і народ разом з імператором Феодосієм II звернувся до Бога з молитвою. Так як в цій молитві слово святий повторюється три рази, то вона і називається "Трисвяте".

МОЛИТВА ГОСПОДНЯ

Отче наш, Іже єси на небесах! Нехай святиться ім'я Твоє, нехай прийде Царство Твоє, нехай буде воля Твоя, яко на небеси і на землі. Хліб наш насущний даждь нам днесь; і прости нам борги наша, якоже і ми залишаємо боржником нашим; і не введи нас у спокусу, але визволи нас від лукаваго.

Пояснення:

Ця молитва називається Господнею, тому що її дав Сам Господь Ісус Христос Своїм учням, коли вони просили Його навчити, як їм молитися. Тому ця молитва — найголовніша молитва для всіх.

Джерело:
До списку новин