загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Батьки Квітки Цісик могли емігрувати у США, щоб уникнути репресій, – дослідник

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Цілком ймовірно, що батьки Квітки Цісик емігрували до США, побоюючись репресій у Радянському Союзі. Адже тато співачки – Володимир Цісик, на той час працював у Львівському оперному театрі, тож і міг бути задіяним у концертах, які давали для німецького керівництва під час гітлерівської окупації.

Про це під час ефіру проекту «Історичної правди з Вахтангом Кіпіані» на телеканалі ZIK розповів родич Квітки Цісик та дослідник її біографії Тарас Зень.

За його словами, у родині Квітки Цісик було багато відомим музикантів. Зокрема, і брат її тата – Зенон. Цілком ймовірно, що саме через свою музичну кар‘єру батьки втікали на Захід.

«Цікаво, що батьки Квітки тікали від другого приходу совітів. Хоча, наскільки мені відомо, вони не були задіяні у антирадянській діяльності. Та, швидше за все, хвилювалися, адже тоді жили у Львові», – зауважив Зень.

Зокрема, батько співачки – Володимир Цісик – працював у Львівському  театрі опери та балету. Тому, вочевидь, міг грати для німецького керівництва. У Радянському Союзі це ж могло стати підставою для репресій.

«Цікаво, що ще й рідний брат Володимира Цісика – Микола – був знищений совітами у 1941 році. Хоча він не входив до лав ОУН – був простим активістом «Просіти» та Українського національного демократичного об‘єднання. Його знищили тільки за це», – наголосив Зень.

Тож експерт підкреслив: Микола Цісик не демонстрував відкритої антирадянської позиції.

«Мені вдалось знайти його справу в обласному архіві Франківська. Він гідно тримався на допитах, пояснював, що не належить до ОУН. Та, все таки, його знищили. Коли в червні масово вбивали політв‘язнів, тоді пропав і його слід», – розповів дослідник.

Тому експерт зауважив: очевидно, це стало однією із причин, чому батьки Квітки Цісик таки перебрались на Захід. Читайте більше тут: 

Джерело:
До списку новин