загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Експерти розкритикували солідарну систему нарахування пенсій

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

На думку економістів, фінансувати пенсії за рахунок податку на працю - це неправильно.

Солідарна система, яка зараз функціонує в Україні, не в змозі забезпечити гідною пенсією не тільки теперішніх пенсіонерів, а й тих, хто вийде на пенсію в майбутньому. Про це заявив старший економіст центру соціально-економічних досліджень CASE Україна - Володимир Дубровський. Він також додав, що солідарна система працює за принципом фінансової піраміди.

"В Україні солідарна система збанкрутувала, вона не може себе утримувати, і уряд, будучи гарантом, узяв її собі на забезпечення. Але це означає тільки те, що як пенсійна система вона не працює", - заявив експерт.

Експерт також пояснює, що фінансувати пенсії за рахунок податку на працю - неправильно, тому що цей податок економічно нічим не виправданий, а на солідарній системі потрібно ставити хрест і переходити до утримування пенсіонерів тільки в рамках мінімальної допомоги, але в українських реаліях цей перехід буде не сильно помітний, тому що багато пенсіонерів і так отримують мінімальні виплати.

Але, повністю позбавлятися від солідарної системи в Україні точно не будуть, тим більше, у багатьох країнах такі системи працюють одночасно, що, власне і повинно вийти в результаті пенсійної реформи.

"Є різного роду змішані моделі, коли частина пенсійних відрахувань йде за обов'язкової схемою, а частина - добровільно. Тут можна багато дискутувати, але будь-яка модель, яка зараз пропонується на ринку, краще солідарної", - зазначив Віталій Шапран, член Українського товариства фінансових аналітиків.

До слова, в уряді вже сформували список фінансових установ, в яких українці, що працюють в бюджетних організаціях, зможуть отримувати соціальні виплати, пенсії і зарплату. Згідно з рішенням конкурсної комісії, таке право в цілому отримали 34 банки.

Анастасія Іщенко

 

Джерело:
До списку новин