загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Накопичувальних пенсій поки не буде: Пенсфонд озвучив ключові проблеми

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У накопичувальній пенсійній системі за теперішніх законів не буде грошей, вважають у ПФ.

Передбачене пенсійною реформою запровадження другого рівня системи пенсійного забезпечення - накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування – вимагає затвердження розміру внесків. Про це заявив заступник голови правління Пенсійного фонду (ПФ) України Владислав Машкін.

"Ключовою вимогою для запровадження є визначення ставки: доти, поки не буде ухвалено закон про встановлення ставки відрахувань, накопичувальна система не запрацює. Настане 1 січня 2019 року (законодавчо встановлена дата запуску другого рівня. – Ред.), буде накопичувальна система, але в ній не буде грошей, – сказав Машкін.

У законах "Про загальнообов'язкове державне пенсійне забезпечення", і "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій" відсутній чіткий термін затвердження відповідних внесків.

Як повідомлялось, Верховна Рада 3 жовтня 2017 року ухвалила пенсійну реформу, яка передбачає проведення осучаснення пенсій та підвищення мінімального страхового стажу для виходу на пенсію з 15 до 25 років з 1 січня 2018 року. Закон в тому числі передбачає введення з 1 січня 2019 року накопичувальної системи загальнообов'язкового пенсійного страхування.

Не брати участь в накопичувальній системі можуть застраховані особи, яким на 1 січня 2019 року залишилося менше 10 років до досягнення пенсійного віку.

Кабінету міністрів доручено до 1 липня 2018 року забезпечити створення інституційних компонентів функціонування накопичувальної системи пенсійного страхування.

 

Джерело:
До списку новин