загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Павловський: Справжня мета пенсійної реформи – зменшити кількість претендентів на пенсію

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Із запровадженням пенсійної реформи Гройсмана та Реви у цьому році вдалося зекономити бюджет не більше, ніж на три мільярди гривень. Насправді ж метою було зменшити кількість осіб, які б змогли отримати пенсію у майбутньому.

Про це в ефірі телеканалу ZIK говорив експерт із питань соціальної політики Андрій Павловський.

«Дійсно є критичний дефіцит бюджету Пенсійного фонду. Але разом із тим, якщо казати об’єктивно, то запроваджена Гройсманом і Ревою пенсійна реформа в цьому році дала можливість зекономити та зменшити цей бюджет на 2-3 мільярди гривень, не більше», – сказав Павловський.

Він вважає, що нюанс прихований в іншому. Адже більшість тридцятирічних не зможуть вийти на пенсію у 60 років.

«Пенсіонерів у нас забагато, дефіцит бюджету є, і прихована мета цієї реформи – зменшити кількість претендентів на отримання пенсій у майбутньому. Це було зроблено за рахунок того, що суттєво збільшили мінімально необхідний страховий стаж для виходу на пенсію, який поступово дійде до 35 років. Фактично покоління 30-40 років у 60 років вже ніколи не вийде на пенсію, бо їм доведеться працювати до 65 років, щоб її отримати», – прокоментував він.

Також експерт проаналізував осучаснення пенсії тим пенсіонерам, які вже зараз її отримують, і доходи майбутніх.

«Майбутнім пенсіонерам вже з 1 січня цього року зменшили так званий коефіцієнт стажу з 1,35 на 1,0. Але на цей же коефіцієнт множилось. І той, хто розуміє цю арифметичну дію, розуміє, що для майбутніх пенсіонерів пенсії зменшені на 30 відсотків. Навіть у порівнянні з тими, що є зараз. Тобто у формулі механічно зменшили саму пенсію при розрахунку на 30 відсотків для майбутніх пенсіонерів», – наголосив Павловський.

Нагадаємо, наприкінці 2017 року український парламент проголосував за документ, який насправді не є пенсійною реформою. Адже було змінено тільки деякі коефіцієнти у формулі розрахунку пенсій, які є лише математичною дією, а не реформою. Але в результаті цих змін ті люди, які будуть виходити на пенсію після 1 січня 2018 року, отримуватимуть виплати на третину менші, ніж ті, кому пощастило вийти на неї до пенсійної реформи Гройсмана. 

 

Джерело:
До списку новин