загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Фестиваль дизайну вишиванки 2018

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Перший фестиваль дизайну вишиванки відбуватиметься з 12 до 17 липня у Львівському палаці мистецтв, метою якого є популяризація мистецтва вишивки і створення платформи для обміну досвідом між виробниками й майстрами цієї справи.

Організатори представлять вишиті одяг, взуття, і навіть їжу.

«Однією з чільних подій фестивалю стане виставка унікальних народних святково-обрядових костюмів з фондів Музею народної архітектури та побуту. Один костюм передав для експозиції Винниківський історико-краєзнавчий музей. Усі ці строї представляють західний регіон України - Підляшшя, Холмщину, Яворівщину та Гуцульщину», — зазначила співорганізатор Галина Дорощук.

Виставка старовинної вишивки від Історико-краєзнавчого музею м. Винники проходитиме 13 липня у супроводі дуету бандуристок Юлії Когут та Вікторії Гамар. Це єдина платна локація на Фестивалі.

Майстер-класи

14 липня о 13.00 Для вас ми підготували три майстер-класи: створення гуцульського взуття; флористика – створення квіткових букетів; бойовий гопак, де вивчатимемо базові прийоми українського бойового мистецтва, розробленого на основі елементів традиційного козацького бою, що збереглися в народних танцях. Цього ж дня ввечері о 19.00 виступить етно-рок-гурт Granat.

Показ моделей вишивки

За словами організаторів, справжня виставка одягу не обійдеться без показу моделей під час дефіле. Перша демонстрацію вишивку представить ПП "РУТА Студія-Дизайн". Другий показ моделей вишитого одягу – від Ірини Грицюк, яка має колекцію вишиванок з 1985 до 2015 рік. За словами пані Ірини, це – ретроспектива старовинних візерунків, які поширені на теренах Західної України і їхнє сучасне втілення у сорочках, сукнях та інших речах гардеробу.

Вишиванка як розвиток сучасної української музики

«Ми впевнені  у тому, що фестиваль вишиванки – це не тільки вишивка, але й розвиток сучасної української музики. Тому на заході ледь не щодня співатимуть гратимуть на музичних інструментах. Наприклад, ми запросили оперних співаків, які виконають світові джазові хіти, українські пісні та оперні арії. Співатимуть й Володимир Окілко, Вадим Панайда та Маріанна Лаба. Наступного дня виставка відкриється у супроводі дуету бандуристок. А на закритті буде гурт МалДіви, співачка Анастель, гурт Глембері та Михайло Мирка, - розповіла керівник музичної частини «Фестивалю дизайну вишиванки» Юлія Карпа.

Що ще цікавого?

«На Фестивалі ще зможете побачити комп'ютеризоване обладнання для вишивки, різні механізми для створення гобеленів, тканин, килимків та інших цікавих речей. Також ми зібрали різноманітні зразки жіночих прикрас, вироби з бісеру, сумки, взуття, флористика. Також дизайн вишивки можна використати у їжі. Будуть смаколики в українських традиціях, – розповіла співорганізатор Фестивалю дизайну вишиванки Олександра Тимчишин.

У програмі фестивалю — майстер-класи з пошиття гуцульського взуття, показ сучасного одягу, оздобленого вишивкою, а також технічний підрозділ, на якому можна ознайомитися з обладнанням та механізмами для створення декоративних виробів.   

 

Джерело:
До списку новин