загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Парламент легалізував сімейні фермерські господарства

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Верховна Рада України ухвалила закон №6490-д, що легалізує діяльність сімейних фермерських господарств.

За відповідний закон проголосувало 229 депутатів.

Законопроект дає змогу сім'ям, що мають домашні ферми, зареєструватись малими підприємцями без створення юридичної особи. Таким чином, фермери матимуть змогу стати фізичними особами-підприємцями та легально працювати в Україні.

«Відтепер українські фермери та їх сім’ї, які проживають у селах, стають повноцінними підприємцями та отримують ряд переваг. Офіційний підприємницький статус за пільговим оподаткуванням дозволяє їм виходити на нові організовані ринки та збільшувати свої прибутки», — прокоментував рішення парламенту заступник міністра аграрної політики України Віктор Шеремета.

Він також зазначив, що ухвалення цього закону дозволить малим сімейним фермам претендувати на програми державної підтримки. Раніше на них могли претендувати лише аграрні компанії. 

Крім цього, в ухваленому законі встановлюється пільговий порядок сплати єдиного соціального внеску для фермерів.

При цьому господарство має відповідати ряду вимог та критеріїв. Зокрема, такі ФОПи повинні будуть працювати виключно у межах фермерського господарства зареєстрованого відповідно до ЗУ «Про фермерське господарство», виробляти, переробляти та постачати виключно с/г продукцію, здійснювати свою діяльності за місцем податкової адреси і не наймати працівників за виключенням членів сім’ї (відповідно до ч. 2 ст. 3 Сімейного кодексу України).

Крім того, площа сільгоспугідь, якою володіє або яку обробляє таке господарство має бути у межах від 2 до 20 га. Встановлення сплати податку на доходи фізичних осіб з орендної плати за земельні ділянки (паї) відбуватиметься до місцевих бюджетів за місцезнаходженням таких земельних ділянок.

Як зазначається у пояснювальній записці до законопроекту, внесення зазначених змін, крім того, стимулює органи місцевого самоврядування уважніше пильнувати за офіційним оформленням договорів оренди.

На думку авторів законопроекту, створення державою сприятливих умов для розвитку щонайменше від 200 тис. до 1 млн 100 тис. селянських господарств зможуть вийти з тіні та набути статусу суб’єктів підприємницької діяльності без створення юридичної особи і стати повноцінними учасниками аграрного ринку.

Крім того, такі офіційно зареєстровані фермерські господарства зможуть одержувати державну допомогу чи брати участь у цільових програмах розвитку певних напрямів господарювання (наприклад, сімейних ферм).

 

 

Джерело:
До списку новин