загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як скоротити дефіцит пенсійного бюджету: думка економіста

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Вирішити проблему дефіциту бюджету можна виключно економічними методами – підвищенням заробітних плат і створенням нових робочих місць. Сьогодні середня частка зарплати економіці України становить 13,1% усіх виробничих витрат, аналогічний показник у країнах ЄС – 45%.

Таку думку висловив кандидат економічних наук, викладач Запорізького національного університету Костянтин Денисов.

"У реальному секторі вітчизняної економіки (аграрні, промислові та будівельні підприємства) – видатки на зарплату не перевищують 10%. Резерви для підвищення заробітних плат і їх частки у собівартості продукції слід шукати головним чином в енергозбереженні, що дозволить заощаджені гроші спрямувати на соціально-трудову сферу", – уточнив експерт.

На переконання Денисова, нові робочі місця – нові платники внесків до Пенсійного фонду. Від початку дії Закону України "Про недержавне пенсійне забезпечення" (01.01.2004), кількість зайнятого в економіці населення працездатного віку скоротилася на 3,2 мільйони осіб; штатних працівників – ще більше, а саме на 3,6 мільйона осіб.

Отже, слід змінювати чинну систему субсидіювання нових робочих місць, спрощувати умови ведення дрібного та малого бізнесу, стимулювати самозайнятість населення,
– наголосив науковець.

Тактичним кроком для зниження дефіциту Пенсійного фонду Денисов також назвав встановлення п’ятикратної різниці між мінімальною та максимальною пенсією, що виплачується через солідарну систему.

 

Джерело:
До списку новин