загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсія у 95 доларів це - добре! А ми і не знали...

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Постулат про те, що жити стає краще, а головне — веселіше, знаходить своє підтвердження у повсякденному житті кожного українця!

Ще вчора банки звітували перед своїми клієнтами за кожну витрачену ними копійчину, надсилаючи смс-повідомлення, мовляв, з вашого рахунку списано стільки-то гривень, баланс становить... Згодом почали подавати звіт про суми, що перевищують сотню. Останнє телефонне спілкування з оператором «Приватбанку» переконало, що таки справді живемо ми нівроку! Нічого розмінюватися на дрібниці! Тепер клієнтам розсилається нагадування про витрачені кошти лише при списанні суми, що перевищує 1000 повноцінних твердих, мов криця, і непохитних у своєму незмінному курсі до знецінення... гривень!

Тим часом нас переконують у щоденному невпинному «зростанні». «...Розмір середньої пенсії на 1 липня 2018 року вже становив 2562 грн. Тобто середня пенсія в Україні зросла на 35%. Але і цього недостатньо. Я це розумію і думаю про це кожного дня», — сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні уряду. У Мінсоцполітики піддають жару, мовляв, українці отримують мізерні пенсії через низький рівень офіційних доходів та тіньову економіку! Чиновники кажуть: «...підвищити пенсії можна, якщо збільшити офіційні доходи населення через зростання зарплат та провівши детінізацію економіки», — погодившись, що на мінімалку в Україні без державної підтримки прожити неможливо і радять пенсіонерам використовувати всю державну підтримку: субсидії та допомогу від місцевих органів влади. Просто якась країна добрих порад! Незрозуміло тільки — міністри, чиновництво та функціонери з кількасоттисячними зарплатами це населення чи якісь прибульці?

А прем’єр повторює, що досягнення Україною енергонезалежності, збільшення власного видобутку газу й відмова від його імпорту дадуть змогу формувати ціни на паливо на внутрішньому ринку. Так і заявив на черговому засіданні уряду. Далі — вища математика від Гройсмана: «...ми повинні припинити купувати газ за кордоном... Якщо ми сьогодні більше 30 млрд куб. м газу витрачаємо на економіку й приватне споживання, а видобуваємо майже 20 млрд куб м газу, то близько 10 млрд куб. м імпортується, це означає, що з цінами будуть постійні коливання. Якщо ми самі будемо видобувати, то ми самі будемо встановлювати ціни на газ, і ніхто нам не буде диктувати...» — каже Гройсман так, ніби тепер не вони самі встановлюють ціни на газ. Ми ж нагадаємо, що з липня минулого року між Україною та МВФ триває переговорний процес: Фонд наполягає на підвищенні ціни газу для населення, яке, за різними оцінками, може становити від 30% до 60%.

Якщо ви не втомилися від «здобутків», то додамо, що заборгованість столичних споживачів та держбюджету за тепло і гарячу воду на 1 липня цього року в Києві становить майже 3,8 млрд грн. ПАТ «Київенерго» попередило споживачів про те, що примусово стягуватиме борги, залучивши Державну виконавчу службу. Про подорожчання проїзду в київській підземці вже всі, напевно, знають.

І трохи оптимізму насамкінець. На засіданні Кабміну, звітуючи про роботу уряду за перше півріччя, прем’єр, зокрема, підкреслив, що показники розвитку країни дозволяють говорити про досягнення економічної стабільності. Якщо стабільність — середня пенсія в 95 доларів, то що вважати занепадом?

Віктор БОНДАР

 

До списку новин