загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Яка зарплата береться для розрахунку пенсії

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

«Мені незабаром на пенсію. Підкажіть, будь ласка, чи можу я сам обрати період страхового стажу, зарплата за який враховується для обчислення пенсії? Чи можна не брати до уваги певні роки з низьким коефіцієнтом? — Віктор Головятинський, Дніпро».

На питання відповідає заступник голови Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області Наталія Корнійчук.

Відповідно до статті 40 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страху­вання» для обчислення пенсії враховується заро­бітна плата (дохід) за весь період страхового ста­жу, починаючи з 1 липня 2000 року. За бажанням пенсіонера (за умови підтвердження довідки про зарплату первинними документами) або у випад­ку, якщо страховий стаж, починаючи з 1 липня 2000 року, становить менше 60 місяців, для об­числення пенсії також враховується зарплата (до­хід) за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд по 30 червня 2000 року. Незалежно від перерв.

За вибором особи, яка звернулася за призна­ченням пенсії, з періоду, за який враховується зарплата (дохід) для її обчислення, виключаються пе­ріоди до 60 календарних місяців страхового стажу, з урахуванням будь-яких періодів, незалежно від перерв, що включаються до страхового стажу(згід­но з абзацом третім частини першої статті 24 цього закону), та будь-якого періоду страхового стажу підряд. За умови, що зазначені періоди в сумі скла­дають не більше 10 відсотків тривалості страхово­го стажу, врахованого в одинарному розмірі.

Заробітна плата (дохід) за період страхово­го стажу до 1 липня 2000 року враховується для розрахунку пенсії на підставі документів про на­раховану зарплату (дохід), виданих у порядку, встановленому законодавством. А за період стра­хового стажу, починаючи з 1 липня 2000 року, — за даними, наявними в системі персоніфікованого обліку.

 

Джерело:
До списку новин