загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як підприємці підтверджуватимуть страховий стаж за 1998-2017 роки

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Починаючи з 01.01.2018 до страхового стажу для визначення права на призначення пенсії включаються періоди провадження підприємницької діяльності із застосуванням спрощеної системи оподаткування, а також фіксованого податку:

  • •  з 1 січня 1998 року по 30 червня 2000 року (включно) — за довідкою про реєстрацію як суб’єкта підприємницької діяльності;
  • •  з 1 липня 2000 року по 31 грудня 2017 року (включно) — за умови сплати страхових внесків (ЄСВ) незалежно від сплаченого розміру (окрім випадків звільнення від сплати ЄСВ).

У зв’язку з тим, що у суб’єктів малого підприємництва відсутні записи у трудовій книжці щодо ведення такої діяльності, виникла необхідність внесення змін до постанови КМУ «Про затвердження Порядку підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній» від 12.08.1993 р. № 637.

Тож Мінсоцполітики розробило проект змін до вказаної постанови КМУ.

Після його ухвалення періоди ведення підприємницької діяльності із застосуванням спрощеної системи оподаткування, в тому числі із застосуванням фіксованого податку, з 1 січня 1998 року по 30 червня 2000 року будуть зараховуються до трудового стажу фізичних осіб - підприємців на підставі довідки про реєстрацію особи як суб’єкта підприємницької діяльності, а з 1 липня 2000 року по 31 грудня 2017 року за бажанням особи - за умови сплати страхових внесків (ЄСВ) незалежно від суми сплачених коштів.

 

Джерело:
До списку новин