загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсіонери не маленькі, випливуть, або...

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

...або «Виплата пенсій у поточному місяці буде забезпечена в повному обсязі»

Нарешті! Ось вона — довгоочікувана відповідь аж із самого Пенсійного фонду України на запит редакції щодо затримки пенсійних виплат цього місяця.

Та перш ніж навести текст документа, нагадаємо, що два дні видзвонювали відповідальних і не дуже працівників Пенсійного фонду, Державного казначейства України з проханням прокоментувати ситуацію. Ба, навіть відкритим текстом просили, мовляв, заспокойте людей, скажіть, що пенсії ж ніхто не скасував... нехай із запізненням, але отримають усі і в повному обсязі... Ми надрукуємо. Ні. Побоялися-перестрахувалися-відхрестилися!

Одні посилалися на некомпетентність, інші на те, що це поза межами їхніх повноважень. Лиш терплячі пенсіонери, як завжди принижені й ображені, оббивали і оббивають пороги банківських установ та поштових відділень, телефонували і телефонують на «гарячі лінії», лише гадаючи про те, а де ж це застряг поштовий диліжанс із їхньою жебрацькою платнею. А що залишалося, адже жодна «гаряча лінія», крім завчених фраз, що «все під контролем», сказати їм нічого не могла. Але ж і грошей не було! До речі, і на момент написання цих рядків немає. Та маємо лист, підписаний заступником голови правління Пенсійного фонду України І. Ковпашко, що ліг на редакційний стіл. Цитуємо.

«...Розглянувши ваш запит... Пенсійний фонд України повідомляє. Зміщення графіку фінансування виплат зумовлено касовими розривами надходження єдиного соціального внеску. З початку місяця на виплату пенсій спрямовано 24,9 млрд грн, зокрема 1,7 млрд грн протягом дня 24 липня. Виплата пенсій у поточному місяці буде забезпечена фінансовим ресурсом у повному обсязі...».

Дехто скаже, мовляв, чого здіймати бурю, звичайний робочий момент. Звісно так. Робочий момент для тих, хто сидить у затишному кабінеті під кондиціонером, попиваючи запашну каву або цмулячи свіжовичавлений сік, і протягом тижня не може скласти більш-менш зрозумілу відповідь, а спромагається лише на відписку. Не кажемо вже про якісь вибачення. Наші чиновники не звикли вибачатися! Цікаво, а що заважало цей самий текст розмістити на сайті відомства одразу, як стало зрозуміло, що «графік фінансування виплат зміщується»?! Можливо, й нарікань було б менше, і пенсіонери б не нервували зайвий раз, адже це зовсім не «робочий момент» для тих, хто, крім отих жалюгідних півтора тисяч, просто не має інших засобів до існування. Пам’ятаймо про це.

Віктор БОНДАР

 

До списку новин