загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Розенко: що потрібно для підвищення виплат пенсіонерам з великим стажем

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Якщо всі фінансові чинники будуть позитивними, а економіка України матиме реальний ресурс, пенсіонери з великим стажем отримають надбавки вже до кінця року.

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко пояснив, чому пенсіонери з великим стажем отримують мізерні надбавки до пенсії і спрогнозував, коли це зміниться. 

"Щодо підвищення пенсій тим людям, які мають великий трудовий стаж і маленькі заробітні плати, з якими вони виходили на пенсію, тож вони мають невеличкі пенсійні виплати, це вже залежить від проведення наступного етапу Пенсійної реформи. Зокрема, щодо змін до чинного законодавства. Тому я підтверджую: є відповідна ініціатива, є звернення Президента України до уряду, є відповідні ініціативи уряду. Міністерство соціальної політики працює над цим механізмом", – запевнив віце-прем’єр-міністр.

Він також додав: "Я вважаю, що склалася, і справді, абсолютно несправедлива ситуація, коли люди з великим страховим стажем у жовтні минулого року отримали мінімальні, мізерні надбавки до пенсії. Я сподіваюся, що Міністерство соціальної політики виконає відповідні доручення і внесе на розгляд уряду, а уряд має внести на розгляд Верховної Ради зміни до законодавства, які врегулюють цей механізм". 

Водночас, Павло Розенко каже, що все залежить від фінансової спроможності української економіки.

"Усе, безумовно, залежить від наявності фінансового ресурсу Пенсійного фонду України, а це питання досить масштабне, яке включає і розвиток економіки, і легалізацію заробітної плати, легалізацію тіньової зайнятості, і динаміку надходжень до Пенсійного фонду. Якщо всі ці чинники складуться і ми матимемо реальний ресурс, я сподіваюся, що ще в цьому році ми оголосимо і здійснимо цю ініціативу", – припустив він.

Детальніше – дивіться у відео: 

 

Джерело:
До списку новин