загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Гряде криза: українцям розповіли, як краще зберігати гроші

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Хвиля світової кризи все ближче. Експерт порадив українцям, як краще зберігати гроші.

Керуючий партнер інвестиційної компанії Capital Times, доктор економічних наук Ерік Найман вважає, що хвиля світової кризи, яка провокує дефіцит доларів, дійде до України, тому потрібно берегти кеш (готівкові гроші).

Ситуація у світовій економіці нагадує ту, яка склалася у 1997-1998 роках, розповів експерт.

"... тоді криза почалася в південно-східній Азії, за низьких цін на нафту перекинувся на Росію і звідси прилетіла в Україну, а вже у 2000 році почалася криза в США", - зазначив він.

Співрозмовник підкреслив, що "зараз почали сипатися великі країни: Туреччина, Аргентина, Індія, Бразилія, ПАР, Пакистан".

"Ринок зі страхом спостерігає за ситуацією в Китаї. І все це супроводжується поверненням доларів з країн, що розвиваються, в метрополію США", - додав Найман.

"Саме дефіцит доларів і провокує ця криза також, як це було в 1997-98 роках. Коли ця хвиля кризи прийде в Україну - лише питання часу. На жаль, це збіжиться з політичної турбулентністю через президентські і парламентські вибори (заплановані в 2019 році - ред.), тому зберігайте кеш ", - підкреслив експерт.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше в Україні на ринку нерухомості почався справжній бум.

Низькі ціни на українську нерухомість привернули увагу іноземців, які почали активно купувати квартири. Інвестори, у свою чергу, почали виявляти підвищений інтерес до складських та офісних приміщень, а також торговим центрам. При цьому наголошується, що особливим попитом користується тільки саме ліквідне житло. 

Низька вартість житла разом із зростаючою ціною його оренди обіцяє серйозні інвестиційні вигоди.

За словами експертів, поки частка таких покупців, невелика — не більше 3% від загального числа угод. Насамперед, це люди з українським корінням, іноземні бізнесмени або середній менеджмент іноземних компаній. Останні або самі купують житло, або роблять це за рахунок підприємства.

 

Джерело:
До списку новин