загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Реформа в дії: пенсійний вік визначатимуть за стажем

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В Україні з 1 січня 2019-го на пенсію в 60 років зможуть вийти тільки ті, хто заробив щонайменше 26 років стажу. Іншим доведеться працювати до 63 і навіть 65 років.

Про це йдеться у прийнятому законі "Про підвищення пенсій" (в уряді презентували як пенсійну реформу). Так, з 2019-го всі, хто заробив менше 15 років стажу, не можуть претендувати на пенсію. 60-річні українці, які в наступному році будуть мати лише 15 років стажу, зможуть вийти на "заслужений відпочинок" в 65 років. Ті, у кого від 16 до 25 років стажу - в 63 роки.

Поступово вимоги підвищуватимуть - на 12 місяців щорічно до 2028-го. Ідея пенсійної реформи проста - той, хто працював, виходить на пенсію вчасно. Якщо працював, але менше 35 років (до 2028-го), заслужений відпочинок переноситься.

У Міністерстві соціальної політики підрахували, що у 2028-му тільки 55% виконають вимоги щодо стажу. Решта працюватиме до 63 і 65 років. Фактично кількість українців пенсійного віку, але без пенсій, зростатиме щороку.

Кількість тих, хто вийде на пенсію в 65 років, зміниться за 10 років несуттєво. Якщо в цьому році таких буде 4%, то через 10 років - всього 5%. Пов'язане це з тим, що мінімальні вимоги для отримання пенсії в 65 років не змінюються, досить відпрацювати всього лише 15 років. Водночас кількість українців, які вийдуть на пенсію "вчасно", скоротиться з 70% до 55%.

Фактично таке нововведення призведе до різкого зростання кількості українців, які офіційно "втратили працездатність", але при цьому не отримують пенсію і змушені продовжувати працювати.

 

Джерело:
До списку новин