загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Озвучили особливості перерахунку пенсій українців

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

З 2019 року пенсії в Україні виростуть приблизно на 20%. Їх перерахують у березні.

Про це повідомив міністр соцполітики Андрій Рева.

Пенсію розрахували за формулою, в якій враховані 50% зростання рівня інфляції та 50% зростання середніх зарплат за минулий рік.

Також з 1 січня на чверть зростуть пенсії військовослужбовців. Це передбачено відповідною постановою уряду.

З бюджету на пенсії передбачено 166 млрд. З них 139 млрд грн призначене для виплат цивільним особам і 27 млрд — військовим. 16% всього сегмента коштів відведено для виплат військовим, а 83% — цивільним.

З 2021 року індексація пенсій відбуватиметься автоматично.

Наступного року планують впровадити накопичувальну систему пенсій. Зараз існує дві концепції. Одна з них передбачає створення державного фонду, інша — накопичення через недержавні фонди.

Особливості нарахування виплат після реформи

З цього року 60-річним надано право на пенсію за віком, якщо вони мають 25 років страхового стажу. У 63 роки можуть виходити на пенсію ті, хто має 15 років страхового стажу за станом на 1 січня 2018 року.

У 75 років на пенсію можуть вийти особи, які з 1 січня 2015 року матимуть від 15 до 16 років страховго стажу. Особам, які не мають 15 років страхового стажу, призначати державно-соціальну допомогу. Але з умовою, що їм виповниться 65 років.

Мінімальний страховий стаж, необхідний для пенсії, буде збільшуватися на 1 рік протягом 10 років. Поки не складе 35 років в 2028 році.

Зміни не торкнуться тих, кому за станом на 1 січня 2019 року залишилося 10 років до пенсії. З наступного року для призначення пенсії будуть використовувати середній рівень зарплати за останні три роки.

Джерело:
До списку новин