загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсійний стаж підприємцям за 1998-2003 роки зараховуватимуть на підставі довідки

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Стаж підприємців з 1998 по 2003 роки зараховуватиметься на підставі довідки про реєстрацію суб’єкта підприємницької діяльності.

“3 жовтня Кабінет Міністрів України ухвалив постанову „Про внесення зміни до пункту 4 Порядку підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній“, якою урегульовано питання обчислення трудового стажу фізичних осіб-підприємців”, — йдеться у повідомленні.

Відповідно до зазначеної постанови, фізичним особам-підприємцям зараховуватимуться до стажу, при обчисленні пенсії, періоди ведення фізичними особами підприємницької діяльності із застосуванням спрощеної системи оподаткування, у тому числі із застосуванням фіксованого податку: 

 - з 01 січня 1998 року по 31 грудня 2003 року - на підставі довідки про реєстрацію особи як суб'єкта підприємницької діяльності;

 - з 01 січня 2004 року по 31 грудня 2017 року за бажанням особи - за умови сплати страхових внесків (єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування) незалежно від суми сплачених коштів.

Відповідні норми містить ухвалена 03.10.2018 постанова КМУ "Про внесення зміни до пункту 4 Порядку підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній".

Про це повідомило Мінсоцполітики.

 

Джерело:
До списку новин