загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Переселенка відстояла право на пенсію у зв'язку з втратою годувальника без суду

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У Краматорську (Донецька обл.) в управлінні Пенсійного фонду України (ПФУ) переселенці відмовили в переведенні її з пенсії за віком на пенсію у зв'язку з втратою годувальника після смерті її чоловіка. За допомогою правозахисників справа жінки була вирішена в досудовому порядку.

Так, жінці було відмовлено управлінням ПФУ в прийнятті заяви і пакета документів для переведення її на пенсію у зв'язку з втратою годувальника, так як у неї було відсутнє рішення суду про встановлення факту спільного проживання разом з чоловіком і перебування на його утриманні. 

Крім того, справа ускладнювалась тим, що клієнтка є внутрішньо переміщеною особою та усі довідки про спільне проживання її з чоловіком на момент його смерті були видані на непідконтрольній території. Але під час розгляду документів було встановлено, що померлий чоловік теж перебував на обліку як внутрішньо переміщена особа за тією ж самою адресою, а також перебував на обліку та отримував пенсію в УПФУ у м. Краматорську.

Відповідно до ст. 36 ЗУ «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», пенсія у зв’язку з втратою годувальника призначається непрацездатним членам сім’ї померлого годувальника, які були на його утриманні.

Батьки і чоловік (дружина) померлого, які не були на його утриманні, мають право на пенсію у зв’язку з втратою годувальника, якщо втратили джерело засобів до існування.

Непрацездатними членами сім’ї вважаються чоловік (дружина), якщо вони є особами з інвалідністю або досягли пенсійного віку.

Члени сім’ї померлого годувальника, для яких його допомога була постійним і основним джерелом засобів до існування, але які й самі одержували пенсію, мають право, за бажанням, перейти на пенсію у зв’язку з втратою годувальника.

Таким чином, сама вимога УПФУ про встановлення факту спільного проживання громадянки з її чоловіком на момент його смерті вже є необґрунтованою та такою, що порушує її права та законні інтереси. Крім того, в зв’язку з тим, що клієнтка як і її померлий чоловік отримували пенсію в одному і тому ж пенсійному фонді, не було труднощів у встановленні різниці між їх пенсіями, щоб визначити, що для жінки дійсно пенсія чоловіка була основним джерелом засобів до існування, так як окрім пенсії інших доходів вона не має.

Отже, представником клієнтки була надана допомога у складанні заяви про призначення/перерахунок пенсії та запропоновано подати її із доданими до неї документами через канцелярію (із обов’язковим проставлянням вхідного номера) або надіслати поштою рекомендованим листом з описом вкладення.

На підставі поданої заяви УПФУ у м. Краматорську жінку було переведено з пенсії за віком на пенсію в зв’язку з втратою годувальника після її померлого чоловіка без будь-якого рішення суду, тобто справу було вирішено у досудовому порядку.

За безоплатною правовою допомогою, юридичними консультаціями та роз’ясненнями законодавства звертайтесь до установ системи безоплатної правової допомоги:   

Краматорський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги  м. Краматорськ, вул. Академічна, буд.20 тел: (099) 266-91-62 

Торецьке бюро правової допомоги - м. Торецьк, вул. ГероївПраці, 3, тел.: (099) 478-67-48, 

Костянтинівське бюро правової допомоги - м. Костянтинівка, вул. Театральна, 5, тел.: (099) 621-91-72 

Дружківське бюро правової допомоги - м. Дружківка, вул. Короленка, 1, тел.: (095) 548-09-34, 

Добропільське бюро правової допомоги - м. Добропілля, вул. Незалежності, 35, тел.: (095) 209-70-74, 

Слов’янське бюро правової допомоги - м. Слов’янськ, вул. Університетська, 47, тел.: (066) 368-00-63 

Бахмутське бюро правової допомоги - м. Бахмут, вул. Василя Першина, буд. 11, тел.: (050) 654-76-61, 

Авдіївське бюро правової допомоги - м. Авдіївка, вул. Молодіжна, буд.1, тел.: (050) 545-56-78, 

Лиманське бюро правової допомоги - м. Лиман, вул. Пушкіна, буд. 12 б, тел.: (095) 688-54-64, 

Олександрівське бюро правової допомоги - смт. Олександрівка, вул. Самарська, 5, тел. 

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103

 

Джерело:
До списку новин