загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Підвищення пенсій в Україні: у реформу внесуть важливе уточнення

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Кабінет міністрів України має намір врегулювати питання накопичувальних пенсій для працівників, які мають право виходити на пенсію раніше встановленого терміну.

Про це розповіла експерт у сфері пенсійного забезпечення Галина Третьякова, коментуючи пенсійну реформу в Україні.

За словами експерта, Кабмін на найближчому засіданні має намір розглянути законопроект Мінсоцполітики щодо професійної пенсії для тих, хто працює за т.зв. "списком 1" і "списком 2".

"Це небезпечні професії, які несуть загрозу для життя — металурги, кранівники. Це робочі місця, які не оснащені безпечними умовами праці", — розповіла вона.

Як пояснила Третьякова, уряд "намагається йти до накопичення у тих професіях, де люди мають можливість вийти на пенсії раніше, ніж загальноприйнятий пенсійний вік".

"Якщо пенсійний вік 60, то ви, пропрацювавши на небезпечних робочих місцях, відповідно до українського законодавства, маєте право піти на пенсію раніше на 10 років. Якщо ви йдете раніше, то у період із 50 до 60 років хтось повинен вам перекривати цю пенсію, поки не набуде чинності закон про загальне обов'язкове пенсійне забезпечення", — розповіла вона.

За словами Третьякової, різницю повинен покривати роботодавець.

"Європа змушує роботодавців, які не створили безпечні умови, збирати на користь цих людей. Коли люди йдуть на пенсію раніше, вони можуть за рахунок цих накопичень перекривати додаткові роки", — додала експерт.

Як повідомлялося, із 2019 року українці будуть віддавати 2% зі своєї зарплати на накопичувальні пенсії. Щорічно ставку збільшуватимуть на 1% до того часу, поки вона не досягне 7% зарплати. Галина Третьякова прокоментувала: "Із 7% власної зарплати будуть примусово у молоді вилучати на подальше накопичення. Це надмірний відсоток... Роботодавець, який захоче молоду силу залучити, буде брутто заробітної плати збільшувати для того, щоб нетто, яке людина отримує на руки, збереглося. Таким чином, роботодавці будуть для молоді збільшувати ці нарахування, а для людей похилого віку не буде такого накопичення".

"Таким чином, ми, з одного боку, дискримінуємо людей старшого віку - для них роботодавець не буде нічого доповнювати. З іншого боку, ми дискримінуємо молодь, оскільки люди 35+ будуть дешевше обходитися роботодавцям, ніж люди 35-. Таким чином, ми створюємо дискримінацію для одних з одного боку, для інших - з іншого", - зазначила вона.

 

 

Джерело:
До списку новин