загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як оформити субсидію через Інтернет: покрокова інструкція

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В Україні розпочався опалювальний сезон, і багато сімей задумалися про оформлення субсидії. Зараз подати документи на отримання державної допомоги можна, не виходячи з дому. Як це зробити?

Крок перший: РЕЄСТРАЦІЯ

Для того щоб оформити субсидію онлайн, потрібно зареєструватися на сайті subsidii.mlsp.gov.ua. Зробити це можна трьома способами:

– електронною поштою;

– через електронний банкінг (Приват24);

– за допомогою електронного підпису.

Утім, відвідати управління соціального захисту населення вам все одно доведеться.

Якщо ви зареєструвалися через електронну пошту, то вам потрібно буде занести в соцзабез документи в паперовому варіанті. Правда, ви зможете потрапити до фахівця позачергово.

Тим, хто скористався сервісом Приват24, потрібно прийти в управління соцзахисту і залишити свій підпис на документах.

Крок другий: ЗАЯВА

Після реєстрації потрібно заповнити бланк заяви на отримання державної допомоги. У заяві слід вказати інформацію про себе і про вашу сім’ю, технічні характеристики житла, а також зазначити, на які комунальні послуги ви хочете отримувати субсидію. Також потрібно вказати, чи є у вашій квартирі лічильники.

Тут важливо не заплутатися в буквах і цифрах. Головне – правильно вказати номери ваших особистих рахунків і коди ЄДРПОУ комунальних підприємств, що надають вам комунальні послуги. Ці цифри можна дізнатися з паперових платіжок та оплачених рахунків. А якщо ви помилитеся в назві комунального підприємства – це не страшно. Ви зможете виправити помилку вже в соцзабезі, написавши правильну назву в графі «Примітки» в паперовому варіанті документів.

До речі, на сайті працює сервіс онлайн-допомоги, який відповідає на найпоширеніші запитання. Крім того, система може сама вказати на помилки в заповненні документів.

Крок третій: ДЕКЛАРАЦІЯ

Разом із заявою потрібно заповнити декларацію про доходи за рік. Якщо у вас є кілька видів доходів (наприклад, ви працюючий пенсіонер і здаєте кімнату в оренду), то ваші ПІБ потрібно буде вказати тричі – за відповідними статтями доходу ( «пенсія», «зарплата», «інше»).

ВАЖЛИВО! Час від часу сайт видає помилки. Тому бажано створити на своєму комп’ютері окремий файл і внести туди всю інформацію, необхідну для заповнення заяви та декларації. Інакше, в разі помилки, вам доведеться збирати всі дані заново.

Крок четвертий: ВІДПРАВКА

Якщо ви все зробили правильно, то вам залишається тільки відправити заповнені бланки. Після цього на вашу електронну пошту прийде лист із підтвердженням про відправку. Досить швидко, за один-два дні, ви отримаєте відповідь від управління соцзахисту. У ньому вам повідомлять про призначення субсидії або про відмову (тоді вам повинні пояснити причини).

Потім вам потрібно буде протягом місяця відвідати соцзабез і поставити підпис на документах.

 

Джерело:
До списку новин