загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Який термос найкраще тримає тепло?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Термос – незамінна річ і на роботі, і на риболовлі, і в дорозі, і в поході. Його потрібно ретельно і з розумом. А щоб термос краще зберігав температуру і прослужив довгі роки, ним потрібно правильно користуватися.

ВИДИ ТЕРМОСІВ

Перед тим, як купувати термос, визначтеся, для чого він вам потрібен. Термоси для напоїв мають вузьке горлечко, завдяки якому менше віддають тепла. Вони бувають двох видів: із кнопкою на кришці, натиснувши на яку, можна відразу вилити вміст; і з кришкою, що відкручується.

Деякі моделі мають трубочку. Вони згодяться для батьків: у такому термосі можна носити чай або сік в школу, не хвилюючись, що дитина випадково обіллється.

Помпові термоси зазвичай великі, тому їх найкраще використовувати вдома. Термоси для твердої їжі мають велику горловину. Аби тепло зберігалося краще, такий термос потрібно заповнювати повністю: чим більше залишиться вільного місця, тим швидше охолоне їжа.

Для любителів риболовлі або тих, хто займається водними видами спорту, підійде непотопаючий термос: навіть наповнений, він не тоне.

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ НА КОЛБУ

Визначившись із типом термоса, зверніть увагу на колбу. Сталева колба буває зі звичайної (може заіржавіти) або нержавіючої сталі. Вона зберігає температуру продуктів не гірше, ніж скляна, і набагато міцніша. Однак вона важить більше, і її складніше мити.

Пластмасова колба, крім невеликої ваги, інших достоїнств не має. Вона добре вбирає сторонні запахи і барвники, а при нагріванні легко їх виділяє. Скляну колбу легко розбити, тому такий термос краще купувати для домашніх потреб, а не для подорожей. Її легше, ніж інші, мити від залишків їжі, і вона довше зберігає температуру.

Виробники, як правило, маркують свої термоси, вказуючи, як вони зберігають температуру продуктів. Хороший термос може зберігати початкову температуру (від -50 до +50 ºС) продукту до 24 годин і довше.

ПЕРЕД ПОКУПКОЮ, ОГЛЯНЬТЕ ТЕРМОС

Перед тим, як купувати термос, слід відкрити кришку: неприємний запах означає, що термсос виготовлено із неякісних матеріалів. Потрусіть термос, аби перевірити, наскільки добре закріплена колба в корпусі. Торохкотіти не повинно. Оцініть герметичність пробки: кільце ущільнювача між пробкою і горловиною колби термоса має бути підігнане ідеально.

Купивши термос, перевірте його: залийте окріп і помацайте корпус через годину. Якщо температура корпусу практично не змінилася – термос хороший, він не пропускає тепло.

Якщо він буде теплий, це означає, що термос не герметичний і навряд чи зможе зберігати температуру. До слова, чим більший об’єм термоса, тим довше він зберігає температуру.

ЩОБ ТЕРМОС ДОВШЕ ПРОСЛУЖИВ

Щоб термос краще зберігав температуру і прослужив довше, намагайтеся не заливати в нього газовану воду, гарячу олію або розсоли. Не залишайте напій в термосі більш ніж на два дні. Порожній термос закривайте не щільно, щоб у ньому не з’явилося неприємних запахів. Якщо в термосі з’явився неприємний запах, насипте у колбу 3–4 ст. ложки соди, заповніть окропом і залиште на 30–40 хв.

Щоб термос довше зберігав їжу або напої гарячими, слід прогріти колбу безпосередньо перед заповненням: залийте окріп в колбу, дайте їй нагрітися, вилийте окріп і заповніть продуктами. Для холодних напоїв колбу слід заздалегідь охолоджувати кубиками льоду.

У термос зі скляною колбою, який принесли з холоду, заборонено заливати окріп – скло може тріснути. Скляну колбу потрібно розігріти поступово.

 

Джерело:
До списку новин