загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Сьогодні Україна разом із світом відзначає Міжнародний день волонтера

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Сьогодні, 5 грудня, у світі відзначається один з міжнародних днів ООН, присвячений людям, що займаються волонтерством - Міжнародний день волонтерів в ім'я економічного і соціального розвитку. Це свято кожного, хто за велінням серця та покликом душі безкорисливими вчинками укріплює людську віру в ідеали добра й справедливості.

Рішення про це свято було прийнято Генеральною Асамблеєю ООН у 1985 році. Добровольці (а в останні роки все частіше можна почути трансформоване з англійської - волонтери) - це люди, які витрачають свій вільний час на благо суспільства.

Міжнародний день волонтера – свято кожного, хто хоч раз за покликом серця допомагав людям, не чекаючи подяк, нагород і визнання. В Україні, як і в усьому світі, волонтерський рух займає особливе місце у наданні допомоги населенню у надзвичайних ситуаціях.

Ви витрачаєте свій вільний час на благо суспільства, присвячуєте йому свій талант, енергію і завзяття. Ми щиро вдячні вам за вашу неоціненну роботу, за турботу про людей, за допомогу їм у скрутну хвилину. Особлива подяка за вашу допомогу військовим, що нині перебувають у зоні АТО та переселенцям зі Сходу країни. 

З нагоди Дня волонтера українців привітав Президент Петро Порошенко, передає прес-служба Адміністрації Президента на офіційному сайті.

"Під час Революції Гідності, російської агресії на Сході нашої держави потужний волонтерський рух став взірцем єдності українського суспільства, його зрілості та самоорганізації. У ці складні для України роки волонтерська спільнота здивувала весь світ палкою відданістю країні, безмежною мужністю та невичерпним патріотизмом", - йдеться у вітанні Президента.

Президент зазначив, що волонтери жертовною щоденною працею допомагали українській армії поставати з руїн, стали надійним тилом для воїнів, які ціною власного життя захищали територіальну цілісність і незалежність України.

"І зараз вони продовжують консолідуватись, взявши на себе розв’язання найгостріших проблем військових, ветеранів та переміщених з тимчасово окупованих територій осіб, відстоюючи святе право на гідне буття у демократичній державі. Низький уклін усім вам за кращі прояви людської вдачі та унікальні чесноти, за активну громадянську позицію й щире прагнення утверджувати європейські цінності в Україні", - йдеться у вітанні Президента.

Він також побажав волонтерам миру, оптимізму, здоров’я та невичерпної енергії.

Від імені Уряду та від себе особисто привітав з Міжнародним днем волонтера Прем’єр Міністр України Володимир Гройсман, передає Урядовий портал.

Володимир Гройсман підкреслив, що волонтерство є одним з найбільш почесних занять у будь-якому суспільстві та у будь-який час. Волонтери приносять користь людям своєю альтруїстичною та гуманістичною позицією, готовністю прийти на допомогу ближньому у скрутний час, бажанням змінювати свою країну та світ на краще, додав прем’єр.

Він заявив, що сьогодні роль волонтерства лише зростає, а волонтерські проекти іноді змінюють сучасну реальність та вектор розвитку цілих регіонів і висловив подяку волонтерам України за їх зусилля, спрямовані на допомогу ближнім, захист країни, підтримку нашої армії.

"Українські волонтери є однією з найбільших рушійних сил, завдяки яким відбуваються значні зміни в нашому суспільстві. На початку воєнних дій на Донбасі нам вдалося вистояти завдяки фантастичному волонтерському руху. Тисячі добровольців зголосилися захищати Батьківщину із зброєю в руках, десятки тисяч людей брали участь у різноманітних проектах допомоги передовій. В Україні існують сотні волонтерських організацій і рухів, що допомагають хворим людям, започатковують соціальні проекти, організовують культурні заходи. Уряд завжди готовий підтримувати важливі для нашого суспільства ініціативи. Переконаний, що лише спільною працею ми можемо змінити нашу країну на краще", - йдеться у вітанні прем’єра.

 

Джерело:
До списку новин