загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсія жінок на третину менша за пенсію чоловіків - Порошенко

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
В Україні досі зберігається різниця в оплаті праці жінок і чоловіків, тому необхідно вжити конкретних кроків для ліквідації цього негативного явища.

На цьому наголосив Президент Петро Порошенко під час участі ІІ Українського жіночого конгресу, повідомляє прес-служба глави держави.

“Досі залишається ще багато проблем щодо гендерної нерівності, які необхідно врахувати. Одна з них – це різниця в оплаті праці”, - сказав Порошенко.

За його словами, середня оплата праці чоловіків на 21% перевищує середню оплату праці жінок, хоча порівняно з 2016 роком ця різниця скоротилася на 4%.

“Наслідки нерівності серйозні – пенсія жінок на сьогодні на третину менша за пенсію чоловіків. Це неприйнятно в умовах, коли в структурі бідного населення, де переважають пенсіонери, 65% – жінки. Така статистика свідчить про необхідність вжиття конкретних заходів для їх подолання вже зараз”, - підкреслив Президент.

Водночас глава держави висловив упевненість, що всі шість основних напрямів Стратегії гендерної рівності Ради Європи є актуальними для України. Серед цих напрямів - запобігання та боротьба із гендерними стереотипами та сексизмом; запобігання та протидія домашньому насильству та насильству щодо жінок; рівний доступ до правосуддя; досягнення балансу участі жінок в політичній сфері та процесах прийняття рішень; захист прав жінок мігрантів, біженців та шукачів притулку.

Прем’єр-міністр назвав дикунством ситуацію, коли жінки отримують меншу зарплату, ніж чоловіки

“Я думаю, нам потрібно ліквідувати ще одну несправедливість. Це питання оплати праці. Коли ми дивимося на статистику в тому, що жінки чомусь на 25% отримують менше грошей, то, повірте, у мене на це питання немає відповіді. Вважаю, що це дикунство і те, чого не може бути у цивілізованому світі”, - сказав Гройсман.

На його думку, така проблема потребує негайного вирішення, можливо навіть на законодавчому рівні. “Бо за одну й ту саму роботу платити менше — я вважаю, що це абсолютно безвідповідально. І якщо буде пропозиція системного врегулювання цієї проблеми, я думаю, що ми її дуже швидко вирішимо та консолідуємо необхідну для прийняття рішення більшість”, - наголосив глава уряду.

 

Джерело:
До списку новин