загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чи потрібний домашній собаці зимовий одяг — декілька порад

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Чимало власників собак люблять одягати своїх вихованців у светри, куртки та шарфи. Найчастіше це виглядає досить кумедно, але для деяких собак зимовий одяг — більше, ніж просто данина моді. Як дізнатися, чи потрібно вашій собаці утеплитися, щоб не захворіти у зимові місяці?

Доктор Луїза Мюррей, віце-президент ASPCA Animal Hospital, говорить, що зазвичай собака сама підказує господареві, що їй холодно:

«Вона може тремтіти, відмовлятися ходити і рухатися, а може навіть підняти одну лапу над землею, щоб висловити своє невдоволення перебуванням на вулиці за морозної погоди».

Здатність собаки переносити холодні температури залежить від декількох факторів, у тому числі від здоров'я, величини, породи та щільності вовни. Маленькі собаки, а також собаки з короткою шерстю, такі як чихуахуа та італійські хорти, замерзають швидше.

Проте величина собаки не завжди є показником її здатності переносити низькі температури. Пітбулі — порода великих собак, але у них тонка шерсть і вони чутливі до зимової погоди.

Породи, які походять із холодного клімату і розводяться для роботи на снігу та льоду, такі як ньюфаундленди і сибірські хаскі, зазвичай добре переносять низькі температури.

«Якщо ваша собака погано переносить холод, має тонку шерсть або проблеми зі здоров'ям, вам варто одягнути на неї собачу куртку перед виходом на вулицю взимку. Куртка допоможе зберегти тепло тіла і запобігти появі сухості та запалення шкіри під час зимових прогулянок», — говорить Мюррей.

Якщо ви виходите із вихованцем на вулицю всього на декілька хвилин, він швидше за все зможе обійтися без зимового одягу. Але якщо це має бути тривала прогулянка на свіжому повітрі, одяг собаці необхідний.

Светр або куртка для собаки повинні відповідати розміру: не тягнутися, не чіплятися і не заважати нормально рухатися.

Щоб вибрати розмір, приміряйте на собаку одяг, звернувши увагу на обхват навколо шиї та найширшої частини грудей, а також на довжину від шиї до талії. Одяг повинен щільно прилягати і в той же час забезпечувати свободу рухів. Шукайте куртку, яку можна легко зняти й надіти. Найкраще, якщо у неї немає застібок-блискавок, ґудзиків та інших предметів, які вихованець може випадково проковтнути.

Прогулянкові шкарпетки допоможуть захистити лапи собаки від льоду і снігу, а також зменшити контакт із кристалами солі та отруйними хімікатами, наприклад антифризом. Вибираючи собачі шкарпетки, шукайте водонепроникні й такі, що забезпечують хороше зчеплення з поверхнею. Щоб підібрати правильний розмір, попередньо виміряйте ширину лапи.

Існують також еластичні легінси для собак Walkee Paws, які одягаються на ступні та ноги і застібаються на спині. Легінси не дають лапам промокати.

Якщо вашій собаці незручно носити шкарпетки або легінси, перед тим, як виходити на вулицю, можна нанести на лапи вазелін або інший подібний засіб, що підходить для тварин.

«Після кожної прогулянки вимийте та висушіть ноги вихованця, щоб видалити лід, сіль і хімікати, і перевірте, чи немає тріщин на подушечках лап і почервоніння між пальцями», — радить Мюррей.

Звичайно, наявність куртки або шкарпеток не принесе ніякої користі, якщо собака відмовляється їх носити. Якщо ви живете у холодному кліматі, привчайте собаку до одягу від раннього віку. Винагороджуйте її за це ласощами або улюбленою іграшкою.

Однак навіть якщо собака добре одягнена для зимової погоди, усе одно варто обмежувати час перебування на вулиці та не допускати появи ознак переохолодження. Обморожені ділянки можуть стати блідими або сірими та особливо чутливими до дотиків. У собак перш за все замерзають ніс, вуха, мошонка і хвіст.

 

Джерело:
До списку новин