загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсійна реформа в Україні під загрозою: названо причину

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Впровадження в Україні другого рівня пенсійної системи, накопичувальних пенсій, відкладено на невизначений термін, оскільки для проведення реформи є серйозна перешкода.

Про це розповіла старший науковий співробітник Інституту демографії та соцдосліджень НАН України Лідія Ткаченко, коментуючи хід пенсійної реформи.

"Є дуже багато причин. Організаційного характеру - хто буде працювати з цими грошима, хто буде займатися інвестуванням, вести облік. Багато є організаційних питань, але найголовніше питання, яке важко вирішити - хто буде платити внески в цю систему", - заявила експерт.

"Не можна ввести накопичувальну систему замість солідарної, у нас 11,5 млн пенсіонерів, їм потрібно платити пенсії, і гроші потрібні вже зараз. ЄСВ, після того, як його скоротили до 22%, чіпати вже ніхто не буде, щоб вводити накопичувальну пенсію. Це повинні бути додаткові внески, додаткове фіскальне навантаження", - пояснила вона.

Ткаченко заявила, що для українських політиків сьогодні найбільш болюче питання - "на кого покласти це навантаження, кого змусити ці гроші заплатити".

Кабінет міністрів України офіційно запропонував Верховній Раді перенести терміни введення накопичувальної системи пенсій з 1 січня 2019-го на 1 січня 2020 року.

У рамках пенсійної реформи планувалося, що з 2019 року українці будуть віддавати 2% зі своєї зарплати на накопичувальні пенсії. Щорічно ставку повинні були збільшувати на 1% до того часу, поки вона не досягне 7% зарплати.

У результаті українці мають отримувати одразу дві виплати - з солідарного рівня (діє зараз) і накопичувального (завдяки щомісячним внескам). Так, якщо віддавати із зарплати на накопичувальні пенсії 7%, то розмір "другої" пенсії складе 10,2% від останньої зарплати для чоловіків і 7,3% для жінок (вони живуть на пенсії довше). При внеску в 10% - 14,6% для чоловіків і 10,4% для жінок, при внеску в 15% - 21,7% для чоловіків і 15,4% для жінок.

 

Джерело:
До списку новин