загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Індія в Карпатах - в Києві відкрилася виставка гуцульської художниці Параски Плитки-Горицвіт

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Гуцули в індійських джунглях та слони у Карпатах. Такі фантастичні сюжети ще 60 років тому зобразила карпатська художниця Параска Плитка-ГорицвІт. Виставка її картин за сприяння івано-франківських активістів відкрилася у Києві. 

Виставка «Наївний Світ Параски Плитки-Горицвіт» — відкриває нам силу та простоту творчості наївної художниці Параски, та є свого роду терапією, шляхом до досягнення душевного балансу. До виставки відібрано понад 30 робіт із серії «Доля гуцулки», «Індійські заграви» та декілька картин на релігійну тематику.

Роботи Параски – поєднання традиційного та сучасного мислення, що створює особливий художній світ наївної естетики з неповторним авторським стилем виконання.

Через роботи з серії «Індійські заграви» ми потрапляємо у світ коміксів, де гуцули літають на слонах та ніжаться під пальмами, а індуси випасають корови в Карпатах та прогулюються горами, де люди розмовляють з їжаками, а їжаки з людьми.

Серія робіт «Доля гуцулки» чи не перший маніфест, в наївному мистецтві, гендерної рівності жінок в патріархальному суспільстві. Кожен малюнок доповнений віршованою формою, відкриває нам завісу на щоденне життя жінки в роботі, радощах і журбі.

Національна академія мистецтв України, вул. Бульварно-Кудрявська, 20

Вхід вільний.

Виставка відкрита:

Понеділок-П’ятниця: 9:00-17:00
Субота-Неділя: вихідні

Довідково:

Параска Плитка-Горицвіт (1927-1998) – гуцульська художниця та письменниця, казкарка, народний філософ, майстриня витинанки, фольклористка, етнограф, яку називали “Гомер Гуцульщини”. Її художні полотна порівнюють з мистецтвом Катерини Білокур і Марії Приймаченко, а фотографії, що робила Параска не поступаються світлинам геніального чеха Мирослава Тихого.

Після 10 років таборів на Уралі та Казахстані, за співпрацю з ОУН-УПА, у 1954 році Параску Плитку-Горицвіт звільнили. Жінка повернулася до села Криворівня в якому й провела решту свого житття.

Джерело:
До списку новин