загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Верховний суд: Для отримання кредиту українцям потрібно брати згоду чоловіка або дружини

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Для отримання кредитів українцям необхідно одержувати згоду подружжя для отримання кредиту або на передачу майна в заставу. Таке рішення ухвалив Верховний суд, повідомляється в Єдиному реєстрі судових рішень.

За рішенням Великої палати ВС, позичальник зобов'язаний надати нотаріально завірений дозвіл усіх співвласників майна на оформлення кредиту.

«Майно, що перебуває у спільній власності, може бути передане в іпотеку лише за нотаріально посвідченою згодою усіх співвласників», — йдеться в постанові.

Якщо майбутній позичальник такого дозволу не отримав, то він повинен виділити свою частину майна, оформити окреме право власності й тільки після цього віддавати його в заставу.

Такі правила оформлення позик діяли в Україні до листопада 2017 року, поки Верховний суд не постановив, що дозвіл дружини або чоловіка не є обов'язковим у деяких випадках.

До чого тут подружжя?

Співвласниками майна вважаються не тільки люди, зазначені як власники в документах, але і найближчі родичі. Сімейний кодекс, зокрема, передбачає спільне володіння майном чоловіком і дружиною в рівних частках. Наприклад, ім'я подружжя може не вказуватися в документах на квартиру, проте якщо житло було придбано в шлюбі, то 50% квартири належить дружині.

Якщо один із подружжя хоче закласти нажите в шлюбі майно за кредитом, то він зобов'язаний отримати письмовий дозвіл другого з подружжя, до того ж нотаріально завірений.

 

Джерело:
До списку новин