загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Замість собаки і кішки: навіщо українці розводять мурах?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Ці домашні вихованці не будуть обдирати шпалери, пісяти в тапки і проявляти нездоровий інтерес до вашої ноги. Їх не потрібно вигулювати, їдять вони менше, ніж рибки в акваріумі, а сміття виносять за собою самі.

ЧОМУ МУРАХИ? Тхір або в’єтнамська свинка як домашній улюбленець сьогодні навряд чи зможуть когось здивувати. Але тримати вдома справжній мурашник – багатьом з нас це здасться дивним. Тим не менш, є ціла спільнота людей, яка саме цим і займається. Вони називають себе мірмікіперами.

На думку мірмікіперів, спостерігати за мурахами набагато цікавіше, ніж за котом або акваріумними рибками. Це – ціла цивілізація на вашому столі, де кожен виконує свою власну роботу: піклується про личинки, будує, добуває їжу або охороняє колонію.

НА СМАК І КОЛІР. На планеті існує більше 14 тис. видів мурах (з них 146 можна зустріти в Україні). У кожного з них свої особливості. Тому мірмікіперу-початківцю зазвичай радять при виборі домашніх вихованців порадитися з більш досвідченими мураховодами. Краще придбати комах, які практично не потребують догляду. Утім, навіть вони потребують мінімальної турботи: мурах потрібно годувати, регулювати вологість і температуру.

ДЕ ТРИМАТИ? Мурах утримують у спеціальних конструкціях, які називаються мурашиними фермами. Це щось на зразок мурашника в розрізі.

Така ферма складається з двох частин: формікарія та арени. Формікарій імітує систему камер і ходів усередині мурашника, а арена – прилеглу територію. На арені мурашки шукають корм, сюди вони виносять сміття, тут за ними найцікавіше спостерігати. Крім того, ферма оснащена камерами зволоження, які допомагають підтримувати необхідний клімат.

Мурашині ферми дуже популярні на Заході. В Україні єдиним виробником ферм є підприємство AntCity. До слова, це ще й інтернет-магазин, в якому можна придбати вподобану ферму та аксесуари до неї.

ЧИМ ГОДУВАТИ? Це залежить від того, до якого виду належать ваші мурахи. Одні комахи харчуються цукровим або медовим сиропом, який легко приготувати в домашніх умовах. Інші види – хижаки, для них доведеться купувати інших комах (наприклад, цвіркунів).

 

Джерело:
До списку новин