загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чи впливатиме робота на виборчій дільниці на розмір субсидії чи пенсії?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Україна очікує президентські вибори, деякі громадяни працюватимуть 31 березня на виборчих дільницях. 
 
Робота членів виборчих комісій, які виконують свої повноваження у виборчій комісії на платній основі, а також членів виборчих комісій (у тому числі пенсіонерів та осіб, які тимчасово не працюють) у день виборів, у день повторного голосування і в дні встановлення підсумків голосування оплачується у визначеному Кабінетом Міністрів України розмірі та в порядку, визначеному Центральною виборчою комісією, за рахунок коштів Державного бюджету України, що виділяються на підготовку і проведення виборів.
 
Про це пише сайт ЦВК.
 
Умови оплати праці членів виборчих комісій встановлені постановою Кабінету Міністрів України від 28 липня 2004 року № 966.
 
Звертаємо увагу, що відповідно до частин шостої та сьомої статті 40 Закону України "Про вибори Президента України" праця, пов’язана з організацією підготовки і проведення виборів Президента України, осіб, визнаних в установленому законом порядку безробітними, у складі окружних, дільничних виборчих комісій не є підставою для зняття цих осіб з обліку в державній службі зайнятості як таких, що шукають роботу, або для припинення виплати їм допомоги по безробіттю та інших видів соціальної допомоги.
 
Оплата праці членів виборчих комісій, які є пенсіонерами, не може бути підставою для обмеження розміру отримуваної ними пенсії.
 
Оплата праці членів виборчої комісії, у тому числі в день голосування, дні встановлення підсумків голосування та результатів виборів, не може бути підставою для скасування, обмеження або зменшення їм та членам їх сімей, які проживають разом з ними, будь-яких видів соціальних виплат, пенсій, субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг тощо.
 
Крім того, відповідно до пункту 10 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 року № 848 до сукупного доходу для розрахунку житлової субсидії не враховується оплата праці членів виборчих комісій, а також осіб, які залучаються до роботи в комісії, у тому числі в день голосування, дні встановлення підсумків голосування та результатів виборів.
 
При цьому постановою  Центральної виборчої комісії від 8 квітня 2014 року № 226 "Про Порядок оплати праці членів окружних та дільничних виборчих комісій з виборів Президента України" передбачено, що  членам виборчих комісій протягом усього періоду повноважень виборчої комісії на їх вимогу видається довідка про виконання обов’язків члена виборчої комісії з виборів Президента України для подання на вимогу органів державної служби зайнятості, Пенсійного фонду України тощо за формою згідно з додатком 3 до зазначеної постанови.
 
 
Джерело:
До списку новин