загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

15 цікавих фактів про День святого Валентина, які ви могли не знати

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У свято всіх закоханих у більшості людей думки зосереджені на романтиці, приємних дрібничках і подарунках. Але День Валентина - це не лише милі червоні листівки у формі сердечок.

Іноді все ж корисно трохи абстрагуватися від любовної ейфорії і дізнатися дещо нове і незнайоме про День святого Валентина. 
Пропонуємо вашій увазі 15 найцікавіших фактів, які розкажуть про цю дату більше.

1. День Святого Валентина - це не тільки день закоханих. 14 лютого святкують Міжнародний день дарування книг, День комп'ютерника, початок Великого посту у західних християн, день заснування YouTube і День душевного здоров'я. У цей день німці прикрашають лікарні червоними стрічками, а в каплицях проводять Богослужіння.

2. Валентин - один з перших християнських проповідників. Він таємно вінчав військових, яким римський імператор Юлій Клавдій ІІ забороняв одружуватися. Тому що армія відчувала нестачу солдатів, а це заважало войовничому імператору втілити в життя свої плани. Після цього Валентина взяли під варту, а згодом і стратили 14 лютого.

3. Автор першої валентинки - французький герцог Карл Орлеанський, який в 1415 році сидів у в'язниці, в одиночній камері. Саме там він вирішив боротися з нудьгою шляхом написання любовних послань дружині. І до цього дня всі охочі можуть в цьому переконатися - записка зберігається в Британському музеї.

4. Найдорожча валентинка була зроблена на замовлення Аристотеля Онассіса і складалася вона з чистого золота, смарагдів і діамантів. Упаковка подарунка була не менш розкішною - Онассіс велів загорнути валентинку в норкову шубу. Так грецький мільярдер висловив свої почуття до коханої - оперної діві Марії Каллас. Вартість валентинки становила приблизно $300 000 за цінами 60-х років.

5. У ХIХ столітті психіатри прописували шоколад своїм пацієнтам, що страждають від нерозділеного кохання. Так Річард Калбурі придумав першу коробку шоколадних цукерок.

6. Найбільш всеохопна валентинка була створена на пішохідному переході в Ченду в Китаї. Це зізнання у коханні було адресовано всім жителям міста, а їх не багато не мало - 14 мільйонів, не рахуючи туристів.

7. За кількістю продажів валентинки стоять на другому місці за популярністю після різдвяних листівок. Найчастіше листівки для другої половинки купують жінки.

8. Більша частина валентинок анонімна, написана справа наліво або лівою рукою і не має зворотної адреси. Все це лише додає загадковості.

9. Виявляється, для тварин День святого Валентина теж свято. Щорічно в цей день понад дев'ять мільйонів чоловік купують подарунки для своїх домашніх улюбленців.

10. Кількість троянд, які ви даруєте коханій людині в День святого Валентина, також має особливе значення. У Тайвані чоловіки висловлюють свої почуття виключно за допомогою квітів і тільки троянд. Одна троянда означає знак уваги і привітання, дві троянди означають вибачення, 12 троянд - освідчення, 36 троянд - визнання істинної любові, а сто троянд - пропозиція руки і серця.

11. Незвичайний спосіб зізнатися в любові - подарувати помідор. Колись у Франції його називали "Помм деамур" - яблуко кохання. Таке прізвисько томат отримав неспроста, так як пристрасні французи вірили, що помідор вміє говорити мовою кохання. Томат завжди був символом людського серця. Є навіть деякі сорти, які за формою нагадують сердечко. Існує повір'я, що якщо з таких помідор приготувати салат і нагодувати їм свого коханого, то він втратить розум від кохання.

12. Саме в День святого Валентина відбувається найбільше пропозицій руки і серця.

13. У Саудівській Аравії святкування Дня закоханих знаходиться під суворою забороною, оскільки це пропагує сексуальну розбещеність. А за його святкування накладаються великі штрафи.

14. У Кореї люди без пари, які не отримали подарунка на День святого Валентина, йдуть до ресторану для одиноких і їдять там чорну локшину, щоб оплакати свою самотність.

15. У Голландії в цей день жінка може підійти до вподобаного чоловіка і запропонувати взяти її за дружину. Якщо чоловік відмовляє, то він повинен подарувати їй натомість шовкову сукню. А в Канаді за відмову своїй дівчині чоловікові можуть виписати штраф або посадити за ґрати.

 

Джерело:
До списку новин