загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Коли нараховані платежі за комунальні послуги зобов’язані перерахувати?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Велика Палата ВС вказала, що споживач має право на перерахунок у випадку скасування судом тарифів на такі.

Суть справи: позивач просив провести перерахунок здійснених платежів за житлово-комунальні послуги. Він вказав, що встановлені розпорядженням держадміністрації тарифи, відповідно до яких були нараховані платежі, були в подальшому скасовані судом.

Місцевий та апеляційний суди відмовили у задоволенні позову. Рішення були мотивовані тим, що на момент нарахування плати за послуги тарифи були чинними. Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ підтримав рішення судів.

Однак Велика Палата Верховного Суду не погодилась із таким висновком та передала справу на новий розгляд в суді першої інстанції.

Відповідно до ч. 2 ст. 32 Закону «Про житлово-комунальні послуги», розмір плати за комунальні послуги розраховується виходячи з розміру затверджених тарифів та показань засобів обліку .

Верховний Суд вказав, що позивач має право на перерахунок платежів, оскільки вони були нараховані відповідно до тарифів, які в подальшому були скасовані судом.

Відповідну постанову по справі № 757/31606/15-ц ВС прийняв 16.01.2019. 

 

Джерело:
До списку новин