загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Тернополі 86-річний пенсіонер відсудив у водія маршрутки 15000 грн моральної шкоди

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

До Тернопільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулася особа похилого віку, інвалід ІІ групи, учасник війни, житель міста Тернополя з порушенням його прав одним із перевізників громадського транспорту міста Тернополя.

У своєму зверненні тернополянин розповів, що в обідню пору, повертаючись додому, зайшов в автобус, що рухається маршрутом №3 по місту Тернополю.

Пасажир пред’явив водію посвідчення учасника війни. Оскільки передні сидіння, які відведені для пільговиків, були зайнятими, він зайняв вільне місце в кінці салону автобуса.

“Чоловік чекав своєї зупинки “вулиця Чалдаєва”. В цей час маршруті проводилися ремонтні роботи дорожнього полотна правої смуги дороги, тому громадський транспорт рухався лівою смугою. Під час руху автобуса лівою смугою по проспекті Злуки, одна із пасажирок попросила водія зупинити транспорт перед зупинкою “вулиця Чалдаєва”, на що останній погодився і зупинився. Оскільки, зупинити автобус по правій стороні дороги на зупинці “вулиця Чалдаєва” було неможливо, чоловік вирішив вийти також. Через свій похилий вік він не встиг швидко перейти із задньої частини автобуса до передніх дверей, тому попросив водія почекати. Водій не став очікувати і рушив автобусом далі, сказавши пасажиру, що зупинить автобус на наступній зупинці по маршруту. Звичайно водій автобуса зупинив транспортний засіб на наступній зупинці громадського транспорту, чим змусив чоловіка повертатися до свого дому із важкими сумками в руках значно довше”, – повідомляють на сайті Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернопільській області.

Юристи вважають, що в даному випадку водій громадського транспорту допустив негідну поведінку для будь-якої свідомої людини, фактично познущався над чоловіком похилого віку, який являється учасником війни та інвалідом ІІ групи.

“Своїми неправомірними діями водій громадського транспорту, проявив явну неповагу та грубо порушив права людини, – додають у центрі правової допомоги.

Адвокат подав позо до суду та просив стягнути із юридичної особи – перевізника, що обслуговує маршрут громадського транспорту №3, 70 000 грн моральних збитків в користь клієнта. Рішенням суду частково задоволено вимоги позивача і стягнуто з перевізника в користь позивача 15 000 грн.

 

Джерело:
До списку новин